Διεθνή

Πληρωμή 1,18 δισ. δολαρίων από την Κίνα για την αντλία πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι

Πληρωμή 1,18 δισ. δολαρίων από την Κίνα για την αντλία πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι
Η Κίνα ενίσχυσε την προσπάθειά της για την προμήθεια αργού στη Μέση Ανατολή σε συμφωνία 1,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη συμμετοχή σε δύο παραχωρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αμπού Ντάμπι.
Η κρατική εταιρεία China National Petroleum Corp. συμφώνησε να λάβει 10% στο πεδίο Lower Zakum και στην παραχώρηση Umm Shaif και Nasr, σύμφωνα με την ADNOC.
Το Αμπού Ντάμπι, επεκτείνει τις συνεργασίες με εταιρείες που εδρεύουν στην Ασία, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τις πωλήσεις στη μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά της.
Η εταιρεία δήλωσε ότι επιθυμεί επίσης να αναπτύξει διυλιστήρια στην Ασία και θα αναζητήσει συνεργάτες για εγκαταστάσεις επεξεργασίας αργού πετρελαίου και πετροχημικών στο σπίτι.
«Η ενεργειακή συνεργασία αποτελεί μια όλο και πιο σημαντική πτυχή των σχέσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την Κίνα, το νούμερο ένα παγκόσμιο εισαγωγέα πετρελαίου και μια μεγάλη αγορά ανάπτυξης των προϊόντων και των πετροχημικών προϊόντων μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Adnoc Sultan Al-Jaber.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης