Διεθνή

Ανάληψη της πρώτης σύμβασης αιολικής ενέργειας της Goldwind στη Βραζιλία

Ανάληψη της πρώτης σύμβασης αιολικής ενέργειας της Goldwind στη Βραζιλία
Η συγκεκριμένη συμφωνία σηματοδοτεί την είσοδο του κινεζικού ομίλου στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής
Η Goldwind, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ανεμογεννητριών παγκοσμίως, έχει βραβευτεί με τη πρώτη της σύμβαση στη Βραζιλία, δήλωσε ο Xuan Liang, γενικός διευθυντής της ομάδας για τη Νότια Αμερική.
«Η πρώτη σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί και η πρώτη ανεμογεννήτρια έφτασε στη Βραζιλία πρόσφατα", δήλωσε ο Xuan Ling στο Reuters, αρνούμενος να αποκαλύψει την αξία της σύμβασης ή να προσδιορίσει την εταιρεία που διέταξε τον εξοπλισμό.
Η συγκεκριμένη συμφωνία σηματοδοτεί την είσοδο του κινεζικού ομίλου στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, η οποία έληξε το 2017 ως την όγδοη χώρα με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ από αιολικά πάρκα σε ολόκληρο τον κόσμο και μετά από εκθετική ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία.
Η κινεζική ομάδα θα είναι ένας άλλος κατασκευαστής ανεμογεννητριών που δραστηριοποιείται στην αγορά της Βραζιλίας, όπου ήδη εδρεύει η δανική εταιρεία Vestas, μαζί με κοινοπραξίες γερμανικών και ισπανικών εταιρειών, όπως η Siemens Gamesa Renewable Energy και η Nordex Acciona, η γερμανική εταιρεία Enercon και η WEG της Βραζιλίας.
Το Reuters ανέφερε ότι ο κινέζικος όμιλος αναλύει την αγορά της Βραζιλίας για τρία χρόνια και το 2017 εξέτασε την απόκτηση αιολικών έργων για τη χρήση των στροβίλων που παράγει και συμμετείχε σε δημοπρασίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που προωθούνται από την κυβέρνηση της Βραζιλίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης