Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλγερία: H Sonatrach θα επενδύσει 250 εκατομμύρια δολάρια στο πεδίο πετρελαίου Tinhert

Αλγερία: H Sonatrach θα επενδύσει 250 εκατομμύρια δολάρια στο πεδίο πετρελαίου Tinhert
Η συνολική παραγωγή φυσικού αερίου της Αλγερίας είναι περίπου 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, από τα οποία εξάγονται 55 δισεκατομμύρια
Η αλγερινή κρατική εταιρεία ενέργειας Sonatrach θα επενδύσει 250 εκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει την παραγωγή στον τομέα του φυσικού αερίου Tinhert σε 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ημέρα έως το 2020 από 5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 12/3.
"Αυτό είναι ένα σημαντικό έργο που θα δώσει ώθηση την παραγωγή αερίου ", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sonatrach Abdulmoumen Ould Kaddour.
Η συνολική παραγωγή φυσικού αερίου της Αλγερίας είναι περίπου 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, από τα οποία εξάγονται 55 δισεκατομμύρια.
Αρκετά πεδία φυσικού αερίου, που κατασκευάσθηκαν το 2016 και το 2017, θα συνδεθούν φέτος, ενισχύοντας την παραγωγή αερίου της Αλγερίας.
Τα νέα πεδία περιλαμβάνουν το Touat, με 12,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως, το Reggane North με 8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα και 148 βαρέλια συμπυκνωμάτων ημερησίως και το Timimoun με 5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα.
Η χώρα μέλος του ΟΠΕΚ έχει πληγεί σκληρά από την πτώση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου και αγωνίστηκε να προσελκύσει επενδύσεις στην ενέργεια για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων πεδίων και στην αύξηση της υπάρχουσας παραγωγής.
Η Αλγερία είναι σημαντικός προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Η Αλγερία εξακολουθεί να εξαρτάται από τα κέρδη πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία παρέχουν το 60% του κρατικού προϋπολογισμού και η απόδοση της Sonatrach είναι βασική για την οικονομία της χώρας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης