Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

ΗΠΑ: Ο Trump επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου
Η νέα ανάρτηση του Trump στο twitter για τους δασμούς
Upd Την εισαγωγή δασμών της τάξεως του 25% και 10% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, αντίστοιχα, επιβεβαίωσε σήμερα (8 Μαρτίου 2018) ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, κάνοντας έτσι πράξη την απειλή που απηύθυνε μία εβδομάδα νωρίτερα.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, το ύψος των δασμών ενδέχεται να μειωθεί ή να αυξηθεί στη συνέχεια, ενώ άφησε ανοικτό το «παραθυράκι» για εξαιρέσεις χωρών, όπως ο Καναδάς και το Μεξικό.
Μάλιστα, σημείωσε πως και λοιπές χώρες ενδέχεται να εξαιρεθούν, όπως η Αυστραλία.
Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί αν ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έχει υπογράψει το σχετικό εκτελεστικό διάταγμα.
Η αντίδραση της Ε.Ε., η οποία ήδη έχει σχεδιάσει τα αντίποινα για ορισμένες αμερικανικς εταιρείες, αναμένεται οργισμένη…
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως αυτό θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στην ημέρα, με επίσημη ανακοίνωση να έπεται.

Nωρίτερα  ο αμερικανός πρόεδρος είχε κάνει νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter με αφορμή την επιβολή δασμών 25% σε όλες τις εισαγωγές χάλυβα και 10% σε όλες τις εισαγωγές αλουμινίου των ΗΠΑ, που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τραμπ, φοβούμενος το ξέσπασμα ενός εμπορικού πολέμου.

Ειδικότερα, ο ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ έγραψε ότι:« Ανυπομονούμε για τη συνάντηση στις 3:30 μ.μ. σήμερα στο Λευκό Οίκο. Πρέπει να προστατεύσουμε και να οικοδομήσουμε τις Βιομηχανίες Χάλυβα και Αλουμινίου, ενώ ταυτόχρονα να επιδεικνύουμε μεγάλη ευελιξία και συνεργασία σε σχέση με εκείνους που είναι πραγματικοί φίλοι και μας αντιμετωπίζουν δίκαια τόσο στο εμπόριο όσο και στον στρατό».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης