Ενέργεια

Κυπριακή ΑΟΖ: Τουρκική πρόθεση παρεμπόδισης και της Exxon Mobil

Κυπριακή ΑΟΖ: Τουρκική πρόθεση παρεμπόδισης και της Exxon Mobil
Η Αγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της ως προς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την πλεύση πλοίου της Exxon Mobil προς τη Μεσόγειο, δίνοντας το στίγμα των τουρκικών προθέσεων, που παραπέμπουν στην προ ημερών παρεμπόδιση ερευνών σε κυπριακό οικόπεδο από την ιταλική ΕΝΙ.
Η Τουρκία έχει λάβει ενημέρωση ότι πλοίο της Exxon Mobil κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο για έρευνες υδρογονανθράκων υπογράμμισε ο Ιμπραΐμ Καλίν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία σημείωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εμποδίσουν τη μετακίνηση Κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) από άλλες περιοχές της Συρίας προς την περιοχή της Αφρίν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη στρατιωτική επέμβαση των τουρκικών δυνάμεων.
Ο εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν επισήμανε ακόμα ότι η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για τη χρονική παράταση της 5ωρης καθημερινής κατάπαυσης του πυρός στην Ανατολική Γούτα σε 24ωρη και ο πρόεδρος της Τουρκίας θα συζητήσει την κατάσταση  με το Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί.

Πηγή: ΑΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης