Διεθνή

Ενδιαφέρον της Exxon Mobil για την Αλγερία "βλέπει" ο CEO της Sonatrach

Ενδιαφέρον της Exxon Mobil για την Αλγερία
"Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι μια μεγάλη επιχείρηση όπως η Exxon Mobil έχει δείξει ενδιαφέρον να έρθει στην Αλγερία", δήλωσε ο Abdelmoumen Ould Kaddour, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η πετρελαϊκή εταιρεία Exxon Mobil Corp έχει δείξει ενδιαφέρον για την Αλγερία, δήλωσε την Τετάρτη 6/3/2018 ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ενέργειας Sonatrach.
"Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι μια μεγάλη επιχείρηση όπως η Exxon Mobil έχει δείξει ενδιαφέρον να έρθει στην Αλγερία", δήλωσε ο Abdelmoumen Ould Kaddour, σύμφωνα με το Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Επεσήμανε επίσης ότι έχει λυθεί το 80% των διαφορών της κρατικής επιχείρησης με ξένες εταιρείες, ενώ η Sonatrach κατάφερε να εκπληρώσει τις συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου με την Ευρώπη, αυτό το χειμώνα, παρά την αύξηση της εγχώριας ζήτησης.
Ο Kaddour, ο οποίος ανέλαβε να αναδιαρθρώσει την Sonatrach που πλήττεται, γραφειοκρατία, σκάνδαλα παραγωγής και διαφθοράς.
Μέλος του ΟΠΕΚ η Αλγερία και σημαντικός προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης έχει πληγεί σοβαρά από την πτώση των τιμών πετρελαίου και έχει αγωνιστεί να προσελκύσει επενδύσεις στην ενέργεια προκειμένου να ενισχυθεί  η ανάπτυξη νέων πεδίων και η αύξηση της υπάρχουσας παραγωγής.
Τον Δεκέμβριο, η Sonatrach ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί στενότερα με την γαλλική Total για υπεράκτια έργα, πετροχημικών, ηλιακής ενέργειας και σχιστολίθου μετά την επίλυση των διαφορών σχετικά με την κατανομή των κερδών στις συμβάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η Αλγερία εξακολουθεί να εξαρτάται από τα κέρδη πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία παρέχουν το 60% του κρατικού προϋπολογισμού και η απόδοση της Sonatrach είναι βασική για την οικονομία της.
Η χώρα επεξεργάζεται ένα νέο νόμο για την ενέργεια, προκειμένου να παράσχει κίνητρα στις ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν αποθαρρυνθεί από τους ισχύοντες όρους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης