Διεθνή

Η Microsoft έκλεισε το πρώτο deal καθαρής ενέργειας στην Ασία

Η Microsoft έκλεισε το πρώτο deal καθαρής ενέργειας στην Ασία
Η συμφωνία της Microsoft με τον όμιλο Sunseap θα διαρκέσει 20 χρόνια - Πέρυσι υπέγραψε συμβάσεις ανανεώσιμης ενέργειας με τις GE και την Vattenfall.
Η Microsoft συμφώνησε να αγοράσει όλη την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας από ένα ηλιακό έργο 60 MW (MW) στην πρώτη της καθαρή ενέργεια στην Ασία.
Η συμφωνία toy τεχνολογικού γίγαντα με τον όμιλο Sunseap - ο μεγαλύτερος προμηθευτής λύσεων για την παροχή καθαρής ενέργειας στη Σιγκαπούρη - θα διαρκέσει 20 χρόνια.
"Με τη συμφωνία, η Microsoft θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα των τοπικών λειτουργιών και θα σημειώσει σημαντική πρόοδο προς τους στόχους εταιρικής βιωσιμότητας για τα κέντρα δεδομένων", δήλωσε ο Kevin Wo, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Singapore σύμφωνα με το CNBC.
Το έργο, σύμφωνα με τη Microsoft, θα απλωθεί σε εκατοντάδες στέγες γύρω από τη Σιγκαπούρη και θα είναι το μεγαλύτερο ηλιακό έργο που υπάρχει μέχρι σήμερα.
Τον Οκτώβριο του 2017, η Microsoft και η General Electric (GE) συνήψαν 15ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιρλανδία.
Η συμφωνία αυτή συνεπάγεται ότι η Microsoft θα αγοράσει όλη την αιολική ενέργεια που παράγεται από το νέο αιολικό πάρκο των 37 MW Tullahennel στην κομητεία Kerry.
Τον Νοέμβριο, η κρατική σουηδική εταιρεία ενέργειας Vattenfall υπέγραψε 10ετή συμφωνία για την χρήση αιολικής ενέργειας της διεθνούς επιχείρησης δεδομένων της Microsoft στις Κάτω Χώρες.
"Είμαστε σε καλό δρόμο για να υπερβούμε το στόχο μας να τροφοδοτούμε το 50% του παγκόσμιου φορτίου δεδομένων μας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φέτος", ανέφερε ο Christian Belady, γενικός διευθυντής της Microsoft για τη στρατηγική και την αρχιτεκτονική του cloud infrastructure.
"Μόλις λειτουργήσει, το νέο ηλιακό έργο θα ανεβάσει τις συνολικές παγκόσμιες άμεσες προμήθειες της Microsoft σε έργα ανανεώσιμης ενέργειας στα 860 μεγαβάτ."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης