Διεθνή

Πιθανή έλλειψη LNG προβλέπει η Shell στα μέσα της δεκαετίας του 2020

Πιθανή έλλειψη LNG προβλέπει η Shell στα μέσα της δεκαετίας του 2020
Η συνολική ζήτηση για το LNG στην Κίνα έφθασε τα 38 εκατομμύρια τόνους
Η έλλειψη εφοδιασμού στα μέσα της δεκαετίας του 2020 είναι μια πιθανότητα που βασίζεται στις τρέχουσες προβλέψεις της ζήτησης εκτός και αν υπαγορευτούν νέες δεσμεύσεις για το έργο παραγωγής LNG, αναφέρει η Shell στην τελευταία της έκθεση.
Μάλιστα, η εταιρεία ανέφερε ότι η αγορά LNG συνεχίζει να αψηφά τις προσδοκίες πολλών παρατηρητών της αγοράς, με τη ζήτηση να αυξάνεται κατά 29 εκατ. τόνους σε 293 εκατ. τόνους το 2017.
Ειδικότερα, τόνισε ότι μια τέτοια ισχυρή αύξηση της ζήτησης είναι σύμφωνη με την πρώτη προοπτική LNG της Shell που δημοσιεύτηκε το 2017.
Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας, η Ιαπωνία παρέμεινε ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG παγκοσμίως το 2017, ενώ η Κίνα κινήθηκε στη δεύτερη θέση καθώς οι κινεζικές εισαγωγές ξεπέρασαν τη Νότια Κορέα.
Η συνολική ζήτηση για το LNG στην Κίνα έφθασε τα 38 εκατομμύρια τόνους, αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής ανάπτυξης και των πολιτικών για τη μείωση της τοπικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης μέσω της εναλλαγής άνθρακα με το φυσικό αέριο, ανέφερε η έκθεση.
«Εξακολουθούμε να βλέπουμε σημαντική ζήτηση από τους παραδοσιακούς εισαγωγείς στην Ασία και την Ευρώπη, αλλά βλέπουμε επίσης ότι το LNG παρέχει ευέλικτο, αξιόπιστο και καθαρότερο ενεργειακό εφοδιασμό σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Διευθυντής Ολοκληρωμένου Αερίου και Νέων Ενεργειών της Shell Maarten Wetselaar, προσθέτοντας ότι: «Μόνο στην Ασία η ζήτηση αυξήθηκε κατά 17 εκατομμύρια τόνους. Αυτό είναι σχεδόν όσο η Ινδονησία, ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας ΥΦΑ στον κόσμο, που παρήχθη το 2017».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης