Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σ. Νίκας (ΔΕΣΦΑ): Στην τελική ευθεία η υπογραφή συμβολαίου για την συντήρηση του TAP

Σ. Νίκας (ΔΕΣΦΑ): Στην τελική ευθεία η υπογραφή συμβολαίου για την συντήρηση του TAP
Θετικό αποτέλεσμα στη διαδικασία των προσφορών για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ αναμένει ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ
Την ανάληψη έργων που αφορούν τη συντήρηση δικτύων φυσικού αερίου εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, επιδιώκει ο ΔΕΣΦΑ σε μια προσπάθεια επέκτασης των δραστηριοτήτων του πέραν της διαχείρισης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.
Στο πλαίσιο αυτό ο ΔΕΣΦΑ βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την ανάληψη του έργου της συντήρησης του TAP, ενώ σύντομα θα υπογράψει συμβόλαιο με τη ΔΕΔΑ για συντήρηση του δικτύου της, ενώ είναι πιθανή και η συμμετοχή του σε διαγωνισμό για τη συντήρηση εγκαταστάσεων LNG στο Κουβέιτ.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκας, μιλώντας στο Athens Energy Forum η υπογραφή του συμβολαίου για τη συντήρηση του αγωγού ΤΑΡ αναμένεται να γίνει σύντομα.
Ο κ. Νίκας αναφερόμενος στο διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ σημείωσε ότι αναμένει θετικό αποτέλεσμα στη διαδικασία των προσφορών και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν τα αποτελέσματα και οι συνέργειες στην περιοχή.
Αναφέρθηκε ακόμη στα τέλη χρήσης των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας και σημείωσε ότι οι νέες χρεώσεις θα είναι πολύ χαμηλότερες και ότι έτσι θα επεκταθεί η δραστηριότητα τόσο του ΔΕΣΦΑ όσο και των πελατών του.
Σχετικά με το μικρής κλίμακας LNG ανέφερε ότι σχεδιάζεται σταθμόσ εφοδιασμού βυτιοφόρων στη Ρεβυθούσα και σταθμός ανεφοδιασμού πλοίων. Πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας αποθήκης στο εξαντλημένο κοίτασμα της Καβάλας αλλά δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις και σημείωσε: «Είναι περίπλοκο θέμα και εκκρεμούν οι τελικές αποφάσεις. Πάντως η έλλειψη αποθήκευσης είναι μαύρη τρύπα για το σύστημα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης