Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπογραφή 15ετούς πώλησης φυσικού αερίου μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Ντουμπάι

Υπογραφή 15ετούς πώλησης φυσικού αερίου μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Ντουμπάι
Η ADNOC αναμένεται μάλιστα να παράγει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC) υπέγραψε 15ετή συμφωνία πώλησης αερίου με την Αρχή Προμηθειών του Ντουμπάι (DUSUP) για την προμήθεια φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η ADNOC νωρίς την Τετάρτη (7/2).
Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για έξυπνη ανάπτυξη του 2030, η εταιρεία σχεδιάζει να αποκτήσει πρόσβαση σε μη ανεπτυγμένες δεξαμενές, να καλύψει τα ανώτατα όρια αερίων και να επεκτείνει την παραγωγή ξινών αερίων, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης ένα πρόγραμμα γεωτρήσεων για την εξερεύνηση των δυνατοτήτων των μεμονωμένων κοιτασμάτων αερίων σε στενά δεξαμενές, σημείωσε.
Ο Γενικός Διευθυντής της DUSUP Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum και ο Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ADNOC Sultan Ahmed Al Jaber υπέγραψαν τη συμφωνία.
Η ADNOC αναμένεται μάλιστα να παράγει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως από αυτούς τους τομείς.
Πρόκειται άλλωστε για σημαντική ποσότητα που κρίνεται επαρκής για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε δύο εκατομμύρια σπίτια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πρόσθεσε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης