Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζει το τοπίο στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου - Σημαντικές επενδύσεις στο LNG από διεθνείς εταιρείες

Αλλάζει το τοπίο στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου - Σημαντικές επενδύσεις στο LNG από διεθνείς εταιρείες
«Το μέλλον του φυσικού αερίου και του LNG φαίνεται λαμπρό για τα επόμενα χρόνια»
Όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται στο εμπόριο του υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς προσφέρεται ένα πολύ θετικό πεδίο δράσης από την αγορά αερίου, σύμφωνα με τον Giles Farrer του Wood Mackenzie, διευθυντή έρευνας LNG και Global Gas Research.
Ο Farrer, που μίλησε κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής διάσκεψης για το φυσικό αέριο στη Βιέννη της Αυστρίας, δήλωσε ότι η διαθεσιμότητα των μονάδων εκκαθάρισης πλωτών αποθηκών (FSRU), οι χαμηλότερες τιμές αερίου και η ελευθέρωση της αγοράς προσφέρουν κίνητρα στις εταιρείες να εισέλθουν στην αγορά LNG.
Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι οι μεγάλες διεθνείς εταιρείες μετατοπίζουν το χαρτοφυλάκιό τους στο φυσικό αέριο και εκμεταλλεύονται την ύφεση της αγοράς πετρελαίου για να δημιουργήσουν αντικυκλικά μέτρα για τη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων τους.
«Ορισμένες μεγάλες εθνικές εταιρείες πετρελαίου τώρα αρχίζουν να ακολουθούν το παράδειγμα» τόνισε προσθέτοντας ότι: «Η εξαγορά από την ExxonMobil του ποσοστού 25% του έργου LNG της Μοζαμβίκης, και η εξαγορά του 27% της Tellurian από την Total στο τέλος του 2016, αποδεικνύουν τη νέα αυτή αλλαγή στην αγορά».
Τέλος, σημείωσε ότι: «Το μέλλον του φυσικού αερίου και του LNG φαίνεται λαμπρό για τα επόμενα χρόνια. Οι εταιρείες αυξάνουν την έκθεσή τους στο φυσικό αέριο και το ΥΦΑ, καθιστώντας το εταιρικό τοπίο πιο περίπλοκο. Αυτό αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αγοράζεται και πωλείται το ΥΦΑ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης