Διεθνή

BP και Kosmos Energy απέκτησαν άδειες για δύο πετρελαϊκές περιοχές του Sao Tome και Principe

tags :
BP και Kosmos Energy απέκτησαν άδειες για δύο πετρελαϊκές περιοχές του Sao Tome και Principe
Οι δύο εταιρείες κέρδισαν τα  μπλοκ 10 και 13 σε κλειστή προσφορά
Η κοινοπραξία της BP και της Kosmos Energy κέρδισε δικαιώματα εξερεύνησης σε δύο υπεράκτιες πετρελαϊκές περιοχές στην αποκλειστική οικονομική ζώνη του Sao Tome και Principe ανακοίνωσε  η εθνική υπηρεσία πετρελαίου.
Οι δύο εταιρείες κέρδισαν τα  μπλοκ 10 και 13 σε κλειστή προσφορά, ανακοίνωσε  ο διευθυντής της Orlando Pontes σε δήλωση αργά τη Δευτέρα. Υπήρξε και μια δεύτερη προσφορά από κοινοπραξία της πορτογαλικής Galp Energia και  της Total.
Το Sao Tome και Principe,  είναι μια μικρή νησιωτική χώρα στον Κόλπο της Γουινέας, περιβάλλεται από τους πλούσιους σε πετρέλαιο γείτονες  τη Νιγηρία, το Καμερούν, την Ισημερινή Γουινέα και την Αγκόλα.
Παρά την έλλειψη σημαντικών ανακαλύψεων μετά από πολλά χρόνια αναζήτησης, η βιομηχανία βλέπει στα ύδατά της την πιθανότητα  να παράγει πετρέλαιο.
Η ΑΟΖ είναι 129.000 τετραγωνικά χλμ. και  χωρίζεται σε 19 μπλοκ.
Η εταιρεία Cosmos Energy, η οποία δραστηριοποιείται σε άλλες περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής, απέκτησε άδειες για τα τμήματα 5, 6, 11 και 12 το 2015 και το 2016.
Η εθνική υπηρεσία πετρελαίου δήλωσε ότι αναμένει από την επιχείρηση να ξεκινήσει τη γεώτρηση το 2019 σύμφωνα με τα  σεισμικά αποτελέσματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης