Ενέργεια

ΗΠΑ: Στοπ στο σχέδιο Trump για την ενίσχυση του άνθρακα και των πυρηνικών

ΗΠΑ: Στοπ στο σχέδιο Trump για την ενίσχυση του άνθρακα και των πυρηνικών
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ρυθμιστικής Ενέργειας απέρριψε την πρόταση του υπουργού Ενέργειας Rick Perry
Ο αμερικανικός ρυθμιστικός φορέας ηλεκτρικής ενέργειας, απέρριψε τη Δευτέρα 8/1/18  οδηγία του υπουργού Ενέργειας Rick Perry για την ενίσχυση  των γηρασμένων σταθμών άνθρακα και πυρηνικής ενέργειας.
Η αποτυχία της κυβέρνησης Trump  να προωθήσει την οδηγία προκάλεσε απογοήτευση στους ανθρακωρύχους, και ευφορία σε περιβαλλοντολόγους και υποστηρικτές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας .
Ο Perry είχε δώσει εντολή στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ρυθμιστικής Ενέργειας (Federal Energy Regulatory Commission/ FERC)  τον Σεπτέμβριο να εξετάσει ένα σχέδιο επιδότησης αυτών των εγκαταστάσεων καθώς υποστήριζε ότι ήταν σημαντική η  συμβολή τους στο να γίνει το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό.
Σύμφωνα με το Reuters η FERC εκτίμησε ότι τέτοιες επιδοτήσεις μπορεί να μην είναι δίκαιες.
"Δεν αποδεικνύεται ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ήταν δίκαιο και λογικό", ανέφερε η υπηρεσία στην έκθεσή της.
Η FERC σημείωσε ότι ξεκίνησε μια νέα διαδικασία για να προσδιορίσει εάν το δίκτυο μπορεί να ενισχυθεί.
Η κίνηση ήταν ένα πλήγμα για  τον Perry που ήθελε η FERC να … «ανταμείψει» ορισμένες πυρηνικές μονάδες και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα που αποθηκεύουν καύσιμα 90 ημερών με πληρωμή των λειτουργικών τους δαπανών μέσω των προσαρμογών των τιμών ενέργειας.
Ο Πρόεδρος Donald Trump υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τις βιομηχανίες άνθρακα και πυρηνικής ενέργειας, οι οποίες έχουν υποστεί απώλειες λόγω του φθηνού φυσικού αερίου.
Το νέο σχέδιο της  FERC απαιτεί από τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων να υποβάλουν εντός 60 ημερών τις προτάσεις τους σχετικά με την ανθεκτικότητα του συστήματος ηλεκτροδότησης.
Στη συνέχεια, η επιτροπή θα αποφασίσει εάν χρειάζεται πρόσθετη δράση.
Η πρόταση του Perry υποβλήθηκε σε σκληρή κριτική από έναν ασυνήθιστο «συνδυασμό» παραγωγών φυσικού αερίου, γεωτρήσεων αιολικής και ηλιακής ενέργειας, οι οποίοι δήλωσαν ότι η οδηγία θα μπορούσε να βλάψει τις βιομηχανίες τους και να «καταπνίξει» την καινοτομία για την βελτίωση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και το δίκτυο.
 Οι επικριτές ανέφεραν ότι η μεγάλη πλειονότητα των διακοπών ρεύματος έχουν προκληθεί από προβλήματα με τις γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας και όχι από τις ίδιες τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης