Ενέργεια

Η Enel κερδίζει προσφορά για την κατασκευή έργων αιολικής ενέργειας 618 MW στη Βραζιλία

Η Enel κερδίζει προσφορά για την κατασκευή έργων αιολικής ενέργειας 618 MW στη Βραζιλία
Η Enel αναμένεται να επενδύσει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των τριών εργοστασίων
Νέα προσφορά εξασφάλισε η Enel στη δημοπρασία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βραζιλία. Η πρώτη προσφορά κέρδισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για την κατασκευή ενός ηλιακού σταθμού 388MW στη χώρα.
Η παρούσα προσφορά αποτελείται από τρία αιολικά έργα, συμπεριλαμβάνοντας το αιολικό πάρκο Lagoa do Barro 510MW, το αιολικό πάρκο 78MW Morro do Chapéu II και την επέκταση 30MW του ήδη λειτουργικού αιολικού πάρκου 180 MW Delfina της Enel.
Ειδικότερα, το αιολικό πάρκο των 510MW θα παράγει περίπου 2.400 GWh καθαρού ηλεκτρισμού κάθε χρόνο.
Το αιολικό πάρκο των 78MW θα παράγει περίπου 380GWh καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Πρόκειται για επέκταση του αιολικού πάρκου 172MW Morro do Chapéu Sul της εταιρείας. Η επέκταση θα μοιράζεται την ίδια υποδομή σύνδεσης.
Το τρίτο αιολικό πάρκο αναμένεται να παράγει περισσότερα από 160GWh ανανεώσιμης ενέργειας κάθε χρόνο.
Και τα τρία αυτά αιολικά έργα αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι το 2023 και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σωρευτικά περίπου 3TWh ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας. Στηρίζονται σε συμβάσεις παροχής ενέργειας 20ετίας, συμβάλλοντας στην πώληση συγκεκριμένου όγκου ενέργειας σε μια ομάδα κατανεμημένων εταιρειών στη Βραζιλία.
Η Enel αναμένεται να επενδύσει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των τριών εργοστασίων και την επένδυση αυτή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης