Ενέργεια

Οι δαπάνες της Τουρκίας στην αιολική ενέργεια τα τελευταία έντεκα χρόνια

Οι δαπάνες της Τουρκίας στην αιολική ενέργεια τα τελευταία έντεκα χρόνια
Μάλιστα, στην Τουρκία λειτουργούν ενεργά 158 εταιρείες αιολικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ 6.500 MW
Ο τομέας της αιολικής ενέργειας της Τουρκίας προσέλκυσε 12,3 δισ. δολ. τα τελευταία έντεκα χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Αιολικής Ενέργειας (TUREB).
Η εγκατεστημένη χωρητικότητα στη χώρα ήταν περίπου 146 μεγαβατώρες το 2007 και έχει φθάσει πλέον σε χωρητικότητα περίπου 6.500 μεγαβάτ.
Μέχρι το τέλος του έτους, με τη βοήθεια 1 gigawatt (GW) από το τουρκικό έργο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (YEKA) μαζί με ολοκληρωμένες προσφορές αιολικής ενέργειας ύψους περίπου 3 GW, η επένδυση της Τουρκίας θα φθάσει τα 5 δισεκατομμύρια μόνο το 2017.
Μάλιστα, στην Τουρκία λειτουργούν ενεργά 158 εταιρείες αιολικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ 6.500 MW και 32 έργα με εγκατεστημένη ισχύ 808 MW βρίσκονται υπό κατασκευή.
Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «anadolu», ο πρόεδρος της UREB Mustafa Serdar Ataseven δήλωσε ότι η Τουρκία ενίσχυσε την εγκατεστημένη ισχύ της αιολικής ενέργειας και προσέλκυσε σημαντικό όγκο ξένων και τοπικών επενδύσεων τα τελευταία πέντε χρόνια. Πέραν αυτού, εξήγησε ότι με την προσθήκη χωρητικότητας 2.130 MW, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, θα πραγματοποιηθεί σημαντική συμβολή στην αιολική αγορά της Τουρκίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης