Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η πολιτική Trump για τον άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια θα αυξήσει τις τιμές λένε οι αναλυτές

Η πολιτική Trump για τον άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια θα αυξήσει τις τιμές λένε οι αναλυτές
Ο υπουργός ενέργειας Rick Perry πρότεινε την επιδότηση των σταθμών άνθρακα και πυρηνικής ενέργειας για να τους κρατήσει στο δίκτυο
Η κυβέρνηση Trump έχει σχέδιο για τη λειτουργία του άνθρακα και των πυρηνικών σταθμών, αλλά οι αναλυτές είναι σκεπτικοί για το αν θα γίνουν αρκετά ώστε να αποτρέψουν το κλείσιμο περισσότερων εγκαταστάσεων.
Ο υπουργός ενέργειας Rick Perry πρότεινε την επιδότηση των σταθμών άνθρακα και πυρηνικής ενέργειας για να τους κρατήσει στο δίκτυο.
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι προτάσεις θα ενισχύσουν τις ταμειακές ροές για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά είναι απίθανο να τους πείσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν μη ανταγωνιστικές εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με το CNBC ο υπουργός Ενέργειας Rick Perry πρότεινε την επιδότηση των σταθμών παραγωγής άνθρακα και των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να τους αποζημιώσει για την αξιόπιστη ενέργεια που παρέχουν στο δίκτυο της χώρας.
 Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας, (FERC) από την οποία ο Perry ζήτησε να μελετήσει το ζήτημα, έχει προγραμματίσει να εκδώσει απόφαση σχετικά με τον προτεινόμενο κανόνα τη Δευτέρα 11/12.



Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του FERC, Kevin McIntyre, ζήτησε από τον Perry να καθυστερήσει η  απόφαση για 30 ημέρες, ανέφερε το Reuters.
Πριν από αυτή την απόφαση, οι αναλυτές ενέργειας επισημαίνουν ότι το σχέδιο - μαζί με τη σχετική πρόταση από μια περιφερειακή οργάνωση ενέργειας - θα ενισχύσει πιθανώς τις ταμειακές ροές για ορισμένους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
Αλλά αυτά τα οφέλη μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλα για να τους αποθαρρύνουν από το «παράθυρο» των μη ανταγωνιστικών εγκαταστάσεων, ακόμα και όταν το σχέδιο αυξάνει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τους φορολογούμενους.
Με στόχο  να αναβιώσει τη βιομηχανία άνθρακα και να σταματήσει την πτώση της πυρηνικής ενέργειας, ο Πρόεδρος Donald Trump αγωνίζεται ενάντια στο κύμα  κλεισίματος μονάδων άνθρακα και πυρηνικών σταθμών.
Η τάση αυτή καθοδηγείται από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από το φθηνό, καθαρότερο καύσιμο το φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και από τις χαμηλές τιμές ενέργειας και τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις.



Ο κανόνας Perry θα εφαρμοζόταν σε πολλές περιφερειακές αγορές χονδρικής ενέργειας που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός κύματος απορρύθμισης στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Οι εταιρείες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και την πωλούν σε αυτές τις αγορές έχουν αγωνιστεί να βρουν ένα κερδοφόρο επιχειρησιακό μοντέλο μπροστά στις σεισμικές μετατοπίσεις του χώρου.
Κάποιοι λένε ότι το σχέδιο του Perry είναι πολύ μικρό, πολύ αργά. Πολλές κοινωφελείς επιχειρήσεις  έχουν εδώ και χρόνια αποχωρήσει από τον  άνθρακα καιτους  πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, λέει ο Travis Miller, διευθυντής της έρευνας κοινής ωφέλειας στο Morningstar.
" 10 χρόνια,πριν αυτό θα είναι ένα σημαντικό ζήτημα για πολλές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας", δήλωσε. "Τώρα, είναι σχεδόν άσχετο με τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο, αλλά είναι πολύ σημαντικό για την αγορά".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης