Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Ξεκίνησε η παραγωγή στην δεύτερη μονάδα του Yamal LNG, στην Αρκτική

Ρωσία: Ξεκίνησε η παραγωγή στην δεύτερη μονάδα του Yamal LNG, στην Αρκτική
Η συνολική δυναμικότητα προβλέπεται να φτάσει τα 17,5 εκατομμύρια τόνους με την τελευταία γραμμή του έργου να αρχίσει να λειτουργεί μέχρι τα τέλη του 2019
Η Ρωσία ξεκίνησε την Τρίτη 5/12 την παραγωγή της στη δεύτερη μονάδα  υγροποιημένου φυσικού αερίου Yamal LNG, με σκοπό να στείλει το πρώτο φορτίο στις 8 Δεκεμβρίου από το απομακρυσμένο λιμάνι της Αρκτικής Sabetta.
Ο No.2 παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας Novatek κατέχει μερίδιο 50,1% στο Yamal LNG. Η γαλλική Total και η κινεζικής China National Petroleum Corp ελέγχουν το 20%, ενώ το Ταμείο Μεταφορών της Κίνας κατέχει το 9,9%.
 Η Ρωσία, προσπαθώντας να παράγει πάνω από 70 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ ετησίως στις απομακρυσμένες περιοχές της Αρκτικής, διαθέτει προς το παρόν μόνο μία λειτουργική μονάδα LNG, την οποία διαχειρίζεται η Gazprom και συνιδιοκτήτρια την Shell στο νησί Sakhalin του Ειρηνικού.
 Η Novatek δήλωσε ότι η πρώτη αποστολή 5,5 εκατομμύρια τόνους καυσίμων θα παραδοθεί σε ολόκληρη την Ασία και την Ευρώπη μέσω του Αρκτικού Ωκεανού με δεξαμενόπλοια πάγου. Η συνολική δυναμικότητα προβλέπεται να φτάσει τα 17,5 εκατομμύρια τόνους με την τελευταία γραμμή του έργου να αρχίσει να λειτουργεί μέχρι τα τέλη του 2019.
 Το εργοστάσιο των 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανατέθηκε "εγκαίρως και με προϋπολογισμό σύμφωνα με το πρόγραμμα FID", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Leonid Mikhelson.
 Οι κινεζικές τράπεζες χρηματοδότησαν με πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο, το έργο ενώ έχει επίσης τη στήριξη των ρωσικών και ευρωπαϊκών τραπεζών και του Εθνικού Ταμείου Πλούτου της Ρωσίας, ενός από τα δύο κρατικά επενδυτικά ταμεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης