Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κούβαρης (Ήρων): Το Target Model θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα του «missing money»

Κούβαρης (Ήρων): Το Target Model θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα του «missing money»
Όπως ανέφερε ο κ. Κούβαρης, «οι υποχρεωτικές αυτές ρυθμίσεις δεν θα λύσουν το πρόβλημα του missing money»
Απάντηση στην αναφορά του εκπροσώπου της ΔΕΗ Ανδρέα Μηταφίδη περί της επιδότησης των ανταγωνιστών της με 84 εκατ ευρώ μέσω των ΝΟΜΕ, έδωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του στο συνέδριο του ΙΕΝΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Ήρωνα Γιώργος Κούβαρης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά το πρόβλημα της αγοράς είναι το missing money και επειδή δεν τα είδαμε ούτε εμείς οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ αυτά τα 84 εκατ ευρώ επιβεβαιώνεται και αυτά είναι προφανώς χαμένα.
Σε μια αγορά με έντονο το πρόβλημα του missing money, είπε ο κ. Κούβαρης, έρχεται το target model με κύριο στόχο τη διευκόλυνση του διασυνοριακού εμπορίου. Θεωρητικά αυτό θα μας οδηγήσει σε μια σύζευξη των περιφερειακών αγορών. Τους μήνες που λειτουργεί η διασύνδεση με Ιταλία παρατηρείται ήδη η σύζευξη, καθώς οι δύο αγορές έχουν τις ίδιες τιμές. Στο άμεσο μέλλον με το target model θα λαμβάνεται υπόψη ζήτηση και προσφορά 500 μεγαβάτ για μερικούς μήνες το χρόνο με Ιταλία».
Όπως ανέφερε ο κ. Κούβαρης, «οι υποχρεωτικές αυτές ρυθμίσεις δεν θα λύσουν το πρόβλημα του missing money. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το μεταβλητό κόστος, το price cap και η αποζημίωση των επικουρικών υπηρεσιών».
«Η προθεσμιακή αγορά κατέληξε, πρέπει να είναι εργαλείο διαχείρισης κινδύνου και όχι Κερκόπορτα χειραγώγησης. Οι νέες αγορές θα πρέπει να αποκαλύπτουν την αξία της εξισορρόπησης σε πραγματικό χρόνο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης