Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πούτιν: «Καταφέραμε να αποτρέψουμε την κατάρρευση της Συρίας»

Πούτιν: «Καταφέραμε να αποτρέψουμε την κατάρρευση της Συρίας»
Συμφωνία Πούτιν, Ερντογάν και Ροχανί για τη Συρία
Upd «Καταφέραμε να αποτρέψουμε την κατάρρευση της Συρίας» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος  Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την έναρξη της τριμερούς συνάντησης στο Σότσι με τους ηγέτες του Ιράν και της Τουρκίας επισημαίνοντας ότι οι τρομοκράτες στη Συρία έχουν υποστεί «ένα πραγματικά καθοριστικό πλήγμα».
«Εμφανίστηκε μια πραγματική ευκαιρία να τεθεί τέλος στον πολυετή εμφύλιο πόλεμο» ανέφερε ο κ. Πούτιν, μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του από το Ιράν και την Τουρκία
Υπογράμμισε δε, ότι συμφωνήθηκε οι χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ειρήνη στη Συρία και πως οι προσπάθειες ολοκληρωτικής εξάλειψης των τρομοκρατικών ομάδων θα ενταθούν.
Οι τρεις ηγέτες επιβεβαίωσαν, την πρόθεση τους να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να διατηρήσει η Συρία την κυριαρχία της, την ενότητα της ως κρατική οντότητα και την εδαφική της ακεραιότητα.
«Συμφωνήσαμε στο να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε ενεργές προσπάθειες για να λύσουμε το βασικό πρόβλημα, που είναι η εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην χώρα αυτή, η διασφάλιση της κυριαρχίας, της ενότητας και της εδαφικής της ακεραιότητας» τονίζουν στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Χασάν Ροχάνι μετά τη δίωρη συνάντηση που είχαν στο Σότσι για τη Συρία.

Νωρίτερα:

Τρεις ηγέτες στο Σότσι της Ρωσίας, θέτουν επί τάπητος το μέλλον της Συρίας.Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ιρανός ομόλογός του Χασάν Ρουχανί είχαν μια πρώτη συνάντηση στο Σότσι.

Θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση των δύο ηγετών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.Όλος ο κόσμος αναμένει με ενδιαφέρον την συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν και ο Ιρανός πρόεδρος Ρουχανί το βράδυ θα παρακαθίσουν σε δείπνο.
Κατά την συνάντηση κορυφής θα εξεταστούν θέματα όπως τα βήματα για την πολιτική λύση στη Συρία, τα μέτρα για την αποκλιμάκωση της βίας, η καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων και η μεταφορά των ανθρωπιστικών βοηθειών στην περιοχή.
Πριν από την συνάντηση των ηγετών στο Σότσι, συναντήθηκαν οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ρωσίας, Βαλέρι Γκεράσιμοφ και του Ιράν, Μοχάμεντ Μπαγκερί.

www.worldenergynews.gr

 



 

Κατά τις συνομιλίες αυτές συζητήθηκαν θέματα ασφαλείας στη Συρία, η συνεργασία στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών οργανώσεων και οι περιοχές μη διαμάχης που σχηματίστηκαν στη Συρία.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης