Διεθνή

Στο Προεδρικό της Κύπρου ο Αλ Σίσι - Κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Αναστασιάδη

Στο Προεδρικό της Κύπρου ο Αλ Σίσι - Κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Αναστασιάδη
Αυτή την ώρα οι προέδροι των δύο χωρών, έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση
Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε λίγο πρίν τις 10:30 το πρωί ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αλ Σίσι, συνοδευόμενος από υπουργούς της Κυβέρνησής του. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα, με ελικόπτερα και drone να περιπολούν τον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας.
Στο Προεδρικό τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με τιμές από το στρατιωτικό άγημα.
Πριν από την είσοδό τους στο κτίριο του Προεδρικού, ο κ. Αλ Σίσι κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.
Αυτή την ώρα οι προέδροι των δύο χωρών, έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. 
Το μενού της σημερινής επίσκεψης περιλαμβάνει σημαντικά διμερή θέματα.
Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα προσφωνήσει ειδική συνεδρία της Βουλής, προς τιμήν του.
Σε ανάρτησή του για την επίσκεψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, «σήμερα, η πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απτή απόδειξη της αποφασιστικότητας μας να αναβαθμίσουμε και να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας».
Αναμένεται ότι στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίας θα βρίσκονται θέματα συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας, Ασφάλειας, της Υγείας, της Δικαιοσύνης, της Παιδείας, του Τουρισμού και της Γεωργίας.Τομείς στους οποίους αναφέρθηκε και στη συνέντευξη στην εφημερίδα «akhbarelyom» της Αιγύπτου ενόψει της σημερινής επίσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης