Ενέργεια

Οι αναφορές της Gaslog για το FRSU στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της

Οι αναφορές της Gaslog για το FRSU στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της
Aύξηση κερδών του ομίλου κατά το πρώτο 9μηνο του 2017
Η δημιουργία του πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου στα ανοικτά της Αλεξανδρούπολης δρομολογεί νέα επιχειρηματικά σχέδια.
Η εταιρεία Gaslog που μετέχει κατά 20% σε αυτό το επενδυτικό εγχείρημα, δημοσίευσε κατα τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της κάποια επιγραμματικά και χρήσιμα στοιχεία για την πορεία του έργου, γνωστού ως FRSU στην Αλεξανδρούπολη.
Ειδικότερα, αναφέρει:

-Ολοκληρώθηκε η μελέτη της FEED
-Επιβεβαιωμένη τεχνική ιδέα και εκτιμήσεις κόστους
-Ενθάρρυνση της χρηματοδότησης
-Πρόθεση της ΔΕΠΑ να λάβει μετοχικό κεφάλαιο στην Gastrade
-Ισχυρή πολιτική στήριξη από τις ΗΠΑ, ΕΕ, Βουλγαρία και Σερβία
-Περαιτέρω επέκταση της ομάδας FSRU με βελτιωμένες τεχνικές και εμπορικές δυνατότητες

Παράλληλα, στην έκθεση αναφέρονται τα όσα είπαν χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στον Λευκό Οίκο, τον περασμένο Οκτώβριο.

Τσίπρας: «Η Ελλάδα σταδιακά γίνεται σημαντικό σταυροδρόμι για τη μεταφορά και την ενέργεια. Θα ήθελα να αναφέρω την ολοκλήρωση του αγωγού TAP και του αγωγού EastMed . Η προοπτική του σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη είναι σημαντική καθώς θα είναι ένας χώρος όπου μπορούμε να λάβουμε εισαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Trump: Σχετικά με την ενέργεια, εκτιμούμε τις ελληνικές συνεισφορές στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια μέσω της υποστήριξης του Αγωγού της Αδριατικής, της διασύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας μέσω του αγωγού και τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου, είναι ικανές να μεταφέρουν διάφορες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβάνοντας πιθανές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το EBITDA για το 9μηνο του 2017 που διαμορφώθηκε στα 266,382 δολάρια σε σύγκριση με τα 216,980 του 2016.
Αναφορικά με τα προσαρμοσμένα κέρδη, αυτά ανέρχονται στα 57,286 δολάρια το πρώτο 9μηνο του 2017 σε σχέση με τα 38,642 δολάρια του περασμένου έτους

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης