Επιχειρήσεις

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την απλοποίηση  της αδειοδότησης των επιχειρήσεων
Στόχος είναι η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, έχει στόχο να δημιουργηθεί θετικό κλίμα για τους επενδυτές
Υπερψηφίσθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα δεκτό,κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο του, έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις».
Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.
Η ΝΔ καταψήφισε, σειρά άρθρων, ωστόσο υπερψήφισε αρκετές διατάξεις που εκτίμησε ότι ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, αποδέχτηκε προτάσεις για βελτιωτικές αλλαγές, ενώ, κλείνοντας την συζήτηση, επανέλαβε ότι η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, έχει στόχο να δημιουργηθεί θετικό κλίμα για τους επενδυτές, που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης, συμπεριλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της β' αξιολόγησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης