Διεθνή

Η Μόσχα ζητά εξηγήσεις από την Τουρκία για τις δηλώσεις Erdogan για την Συρία

Η Μόσχα ζητά εξηγήσεις από την Τουρκία για τις δηλώσεις Erdogan για την Συρία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι περιμένουμε πως σύντομα θα υπάρξουν εξηγήσεις για το θέμα αυτό από τους Τούρκους εταίρους μας»
Εξηγήσεις από την Άγκυρα για τη δήλωση του Προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, ότι η τουρκική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» τον Αύγουστο του 2016 είχε ως στόχο την ανατροπή του Προέδρου της Συρίας Bashar al-Assad, ζήτησε σήμερα Τετάρτη (30/11) η Μόσχα.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov «δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι περιμένουμε πως σύντομα θα υπάρξουν εξηγήσεις για το θέμα αυτό από τους Τούρκους εταίρους μας», συμπληρώνοντας ότι «η δήλωση αυτή ήταν πραγματική είδηση, ήταν μια πολύ σοβαρή δήλωση».
Σημείωσε ακόμη, ότι «η δήλωση είναι σε δυσαρμονία με προηγούμενες και με το πως αντιλαμβανόμαστε εμείς την κατάσταση», υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία είναι η μόνη χώρα, της οποίας οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται νόμιμα στη Συρία μετά από αίτημα της Δαμασκού.
«Είναι πολύ σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό» τόνισε με νόημα ο Peskov.
Ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο η δήλωσε αυτή του Erdogan να επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επανέλαβε, ότι η Τουρκία είναι εταίρος της Μόσχας και ότι οι ηγέτες των δύο χωρών θα διατηρήσουν έντονες τις βασισμένες στην εμπιστοσύνη επαφές.
Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, αναμένουμε ότι αυτή η θέση (σ.σ. του Erdogan) θα αποσαφηνιστεί».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης