Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία επενδύει 1 δισ. δολάρια στις διαστημικές εταιρείες του Richard Branson

Η Σαουδική Αραβία επενδύει 1 δισ. δολάρια στις διαστημικές εταιρείες του Richard Branson
Σημαντικές επενδύσεις σε νέα πρότζεκτ για τη Σαουδική Αραβία
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα νέα μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του cnbc.
Συγκεκριμένα, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας σκοπεύει να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στις εταιρείες διαστημικών εταιρειών της Virgin Group του Richard Manson.
Μάλιστα, ο Σαουδάραβας βασιλιάς υπογράμμισε ότι: «Αυτή η συνεργασία αντικατοπτρίζει τα σπουδαία βήματα που κάνει το Βασίλειο για το όραμα που έχουμε για μια διαφοροποιημένη οικονομία που θα βασίζεται στην γνώση».
Μείζονος σημασίας είναι και οι δηλώσεις του Βρετανού μεγιστάνα, Richard Manson, που κατέχει την διαστημική εταιρεία Virgin Galactic τονίζοντας ότι: «Επικεντρωνόμαστε σε ενέργειες που θα ωφελήσουν τη Γη. Η συγκεκριμένη επένδυση αντανακλά την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας στις τρεις εταιρείες (Virgin Galactic, The Spaceship Company and Virgin Orbit) οι οποίες θα συνεχίσουν να εδρεύουν στη Νότια Αμερική».
Μάλιστα, η διαστημική του εταιρεία δεν έχει ακόμη αποστείλει ένα επανδρωμένο σκάφος στο διάστημα, αλλά αυτό ενδέχεται να γίνει μετά από τέσσερις μήνες που θα είναι έτοιμο.
Η εταιρεία σχεδιάζει την πρώτη δοκιμαστική πτήση του πυραύλου για τις αρχές του επόμενου έτους, με τον εκτοξευτή Boeing 747-400 του συστήματος στα τελευταία στάδια της δοκιμής πτήσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης