Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η General Electric και η Microsoft συνεργάζονται για την ανάπτυξη λογισμικών στον κλάδο της ενέργειας

Η General Electric και η Microsoft συνεργάζονται για την ανάπτυξη λογισμικών στον κλάδο της ενέργειας
Η συνεργασία έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της GE για συνεργασία με την Apple
Η General Electric και η Microsoft θα ανακοινώσουν την συνεργασία τους, που θα περιλαμβάνει τη βιομηχανική διαδικτυακή πλατφόρμα Predix της GE και την υπηρεσία cloud (υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων) της αμερικανικής εταιρείας πληροφορικής.
Η συμφωνία επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό την ενσωμάτωση του λογισμικού cloud της Microsoft με τις εφαρμογές της Predix.
Η Predix είναι μια πλατφόρμα λογισμικού που αναπτύχθηκε από τη GE, που συνδέει βιομηχανικούς εξοπλισμούς, όπως αεριωθούμενες μηχανές και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, σε υπολογιστές, ενώ μπορεί να προβλέψει αποτυχίες και να μειώσει το λειτουργικό κόστος.
Η συνεργασία, που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα από τον Γενικό Διευθυντή της GE John Flannery και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της GE για συνεργασία με την Apple.
Αυτή η κίνηση δείχνει την ικανότητα της GE να δημιουργήσει σημαντικές νέες συμφωνίες για το βιομηχανικό διαδικτυακό της σύστημα, μετά από μια δύσκολη περίοδο για την πλατφόρμα Predix.
Η κοινή προσπάθεια επικεντρώνεται αρχικά στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου και στις εξορυκτικές βιομηχανίες, αλλά θα ισχύσει και για άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν το λογισμικό της Microsoft, το οποίο περιλαμβάνει τη συντριπτική πλειοψηφία των βιομηχανικών εταιρειών.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης