Διεθνή

Σύνοδο κορυφής Τουρκίας - Ιράν - Ιράκ για τα μέτρα κατά του Ιρακινού Κουρδιστάν σχεδιάζει η Άγκυρα

Σύνοδο κορυφής Τουρκίας - Ιράν - Ιράκ για τα μέτρα κατά του Ιρακινού Κουρδιστάν σχεδιάζει η Άγκυρα
Η Άγκυρα σταματά την εκπαίδευση των δυνάμεων Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ
Τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής Τουρκίας-Ιράν-Ιράκ για τον συντονισμό των μέτρων που έχουν ληφθεί ως απάντηση στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν σχεδιάζει ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim σύμφωνα με ανακοίνωσή του σήμερα 28/9.
«Σχεδιάζουμε να συγκαλέσουμε μια συνάντηση Τουρκίας, Ιράν και Ιράκ στο προσεχές μέλλον για να συντονίσουμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί», τόνισε ο Yildirim.
«Επιζητούμε μια τριμερή σύνοδο; Πιστεύουμε ότι αυτό το σχήμα θα είναι περισσότερο αποδοτικό», επισήμανε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πως «οι διπλωματικές υπηρεσίες εργάζονται» για την οργάνωση αυτής της συνάντησης.
Παρά τις εύθραυστες σχέσεις που διατηρούν αυτές οι χώρες μεταξύ τους, η κοινή τους στάση κατα του δημοψηφίσματος του Κουρδιστάν, έχει αυξήσει τις μεταξύ τους επαφές τις πρόσφατες μέρες.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συναντήθηκε με τον Ιρανό αντιπρόεδρο Ishak Jahnagiri, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Haider al Abaddy.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε σήμερα ότι η Άγκυρα σταματά την εκπαίδευση των δυνάμεων Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης