Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο στο επίκεντρο συνεδρίου στη Λεμεσό

Κύπρος: Το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο στο επίκεντρο συνεδρίου στη Λεμεσό
Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν δυο μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα
Με τη συμμετοχή κορυφαίων ειδικών, εκπροσώπων διεθνών και κυβερνητικών οργανισμών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και διακεκριμένων στελεχών του χώρου της ναυτιλίας και της ενέργειας, πραγματοποιείται την Παρασκευή, στη Λεμεσό, το Συνέδριο “Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο: Σημείο συνάντησης για τη Ναυτιλία, τις Μεταφορές και την Ενέργεια στην Κύπρο”.
Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν δυο μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα, το POSEIDON MED II και το CYnergy, και σε αυτό οι σύνεδροι θα αναπτύξουν ένα γόνιμο διάλογο πάνω στις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις σχετικά με την υιοθέτηση του ΥΦΑ ως εναλλακτικού καυσίμου, θέτοντας στο επίκεντρο τον σημαντικό ρόλο της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Την πρώτη θεματική ενότητα, αφιερωμένη στις σύγχρονες εξελίξεις ως προς τη χρήση του ΥΦΑ στον ναυτιλιακό τομέα αναδεικνύοντας καινοτόμες πρακτικές και διεθνείς εμπειρίες, θα χαιρετίσει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης.
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Δρ. Στέλιος Χειμώνας θα ανοίξει τη δεύτερη θεματική ενότητα, η οποία θα παρουσιάσει τη δράση του προγράμματος CYnergy και το σχέδιο για τη δημιουργία εφοδιαστικής αλυσίδας στην Κύπρο, διερευνώντας τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
Του Συνεδρίου θα προηγηθεί, στις 9:00, διάσκεψη Τύπου, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη, του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη, και των Γιώργου Πολυχρονίου, Project Manager για το Poseidon Med II και Παναγιώτη Ζαχαριουδάκη Project Manager για το CYnergy.


Πηγή: Kype
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης