Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην Χάγη ο Θ.Κιτσάκος για διαπραγμάτευση με την Shell σε σχέση με τις συμμετοχές της ΔΕΠΑ σε ΕΔΑ και ΕΠΑ

Στην Χάγη ο Θ.Κιτσάκος για διαπραγμάτευση με την Shell σε σχέση με τις συμμετοχές της ΔΕΠΑ σε ΕΔΑ και ΕΠΑ
Η ΔΕΠΑ δεν θα φύγει χωρίς αποζημιώσεις από δίκτυα και εμπορία
Στην Χάγη βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ.Θεόδωρος Κιτσάκος και είναι σε εξέλιξη οι επαφές με την SHELL για την τύχη του Ομίλου σε σχέση με την συμμετοχή του στα δίκτυα και τις εμπορικές δραστηριότητες.
Θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση και με την ΕΝΙ.
Η δέσμευση που υπάρχει προς τους πιστωτές είναι η αποχώρηση της ΔΕΠΑ από ΕΔΑ και ΕΠΑ αντίστοιχα.
Το κρίσιμο ζήτημα είναι πώς θα γίνει αυτό και το βασικό μέλημα της ΔΕΠΑ είναι να λάβει την αποζημίωση, που δεν είναι κατοχυρωμένη από την μνημονιακή συμφωνία, το αντίθετο μάλιστα.
Ο ίδιος ο διευθύνων της ΔΕΠΑ έχει σημειώσει κατά καιρούς ότι η ΔΕΠΑ αν αναγκαστεί λόγω της συμφωνίας με τους πιστωτές να αποχωρήσει τελικά, θα πρέπει να διεκδικήσει εκ των πραγμάτων αποζημίωση που μπορεί να φθάσει και τα 300 εκατ ευρώ.
Όλα αυτά τέθηκαν επίσης στις χθεσινές επαφές Σταθάκη - Μοσχοβισί, χωρίς να έχει υπαρξει ακόμα οριστική κατευθυνση, απλά το πρόβλημα τέθηκε υπόψιν του Επιτρόπου.
Από την πλευρα της ΔΕΠΑ υπάρχουν πολλές προτάσεις όπως ο συμφηφισμός με μείωση της συμμετοχής στην διανομή και αύξηση στην εμπορία.
Παράλληλα οι Shell και ENI διεκδικούν αποζημιώσεις της τάξης των 100 εκατ ευρώ λόγω της άρσης του μονοπωλίου και της απελευθέρωσης της αγοράς πριν την ορισθείσα ημερομηνία από την αρχική συμφωνία.
Αντίστοιχη αποζημίωση προτίθεται να διεκδικήσει και η ΔΕΠΑ.
Σε κάθε περίπτωση τα περιουσιακά στοχιεία της ΔΕΠΑ είναι ύψιστης σημασίας δεδομένου και του στρατγηικού πλάνου, που η κυβέρνηση θα έχει για την συνέχεια σε συμφωνία με τους πιστωτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης