Περιβάλλον

Bob Geldof: Ο Trump έχει προκαλέσει κύμα κλιματικού ακτιβισμού

Bob Geldof: Ο Trump έχει προκαλέσει κύμα κλιματικού ακτιβισμού
Ο Geldof επεσήμανε ότι η στάση του προέδρου για την αλλαγή του κλίματος έχει ενθαρρύνει αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ και κράτη να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα
Η απόφαση του Προέδρου Donald Trump να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα έχει προκαλέσει "ανάφλεξη" στον ευρύτερο περιβαλλοντικό ακτιβισμό, δήλωσε ο Bob Geldof την Τετάρτη 27/9.
Η στάση του Trump για την αλλαγή του κλίματος έχει ενθαρρύνει πολλά κράτη των ΗΠΑ να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σημείωσε .
Σε συνέντευξή του την Τετάρτη, ο 65χρονος Ιρλανδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, γνωστός για τον πολιτικό ακτιβισμό του, δήλωσε στο CNBC ότι : "Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι παράλληλα με την απόσυρση από τη συμφωνία του Παρισιού τα κράτη και οι πολιτείες έχουν ξαφνικά επιταχύνει την αναγνώριση του προβλήματος και άρχισαν να εφαρμόζουν πολύ υψηλότερους κανονισμούς από ό, τι όντως ζητήθηκε από τη συμφωνία του Παρισιού. "
Ο Geldof δήλωσε ότι η απόφαση της Trump να αποχωρήσει από τη συμφωνία του Παρισιού έχει "προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων για το ζήτημα ".
"Δεν καταλήφθηκαν από την υπαρξιακή απειλή της κλιματικής αλλαγής", είπε. «Αλλά η πραγματικότητα μιας αντιπολιτευτικής στάσης απέναντι στον πρόεδρο που δεν ήθελαν, τους ενθάρρυνε. Έτσι, παράξενα, το ίδιο πράγμα που αρνείται το Trump έγινε αμέσως αποδεκτό γιατί το αρνήθηκε. "
Το Trump ανακοίνωσε την απόφασή του τον Ιούλιο, προκαλώντας μια διεθνή αντίδραση. Μια έκθεση που δημοσιοποιήθηκε αυτό το μήνα αφήνει να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος μπορεί να μαλακώσει τη θέση του, παρότι η κυβέρνησή του  το αρνήθηκε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης