Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΚΟ Βουλγαρίας: Σεβόμαστε πλήρως την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία

ΕΚΟ Βουλγαρίας: Σεβόμαστε πλήρως την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία
Προθεσμία 30 ημερών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας στις 6 εταιρίες που εγκαλεί για παραβίαση των όρων του ανταγωνισμού, να δώσουν τις απαντήσεις τους.   
Τριάντα ημέρες έχουν στη διάθεση τους οι έξι πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά καυσίμων της Βουλγαρίας και οι οποίες κατηγορούνται από την Βουλγαρική Επιτροπή Ανταγωνισμού για σύσταση καρτέλ και χειραγώγηση των τιμών, να καταθέσουν στην Επιτροπή τις θέσεις τους. 
Μεταξύ των εταιριών που εγκαλούνται από τη Βουλγαρική Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι και η θυγατρική του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων EKO Bulgaria, η οποία διαθέτει 85 πρατήρια, ελέγχει περίπου το 9% μιας μάλλον πολυκερματικσμένης αγοράς και απασχολεί 73 εργαζόμενους.
Οι υπόλοιπες εταιρίες είναι η ρωσική LUKOIL, η Royal Dutch Shell, αυστριακή OMV,  η επίσης ρωσική Gazprom Neft και η Bulgarian Petrol. 
Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει ξεκινήσει από την περασμένη Άνοιξη όταν στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας εισέβαλαν στα γραφεία των έξι εταιριών και πήραν μαζί τους για έλεγχο υπολογιστές και έγγραφα.  
Η ΕΚΟ Bulgaria, 100% θυγατρική των ΕΛΠΕ στη συγκεκριμένη χώρα, με ανακοίνωση της δήλωσε ότι λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τη βουλγαρική και ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.
Εξάλλου καλά πληροφορημένες πηγές υπογράμμιζαν το μικρό ποσοστό που ελέγχει η EKO Bulgaria στην αγορά της γειτονικής χώρας, σημειώνοντας ότι η όλη υπόθεση φαίνεται ότι δεν αφορά την ελληνική εταιρία, αλλά άλλους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς. 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ελληνικής εταιρίας «η ΕΚΟ Bulgaria δηλώνει ότι λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τη Βουλγαρική και Ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.
Σε σχέση με την ανακοίνωση των αιτιάσεων που εξέδωσε η Επιτροπή, η Εταιρία θα προχωρήσει με την άσκηση όλων των δικαιωμάτων της ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής, έχοντας  πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι εν λόγω αρχές θα εκτελούν τα καθήκοντά τους με επιμελή τρόπο και η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης