Διεθνή

Trump: O Erdogan έχει γίνει φίλος μου - Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες

Trump: O Erdogan έχει γίνει φίλος μου - Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες
Στο τραπέζι της συζήτησης ήταν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και περιφερειακά ζητήματα, όπως το Συριακό, οι εκλογές στο Ιρακινό Κουρδιστάν και η αγορά από την Τουρκία ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400
Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κατά την οποία οι δύο ηγέτες τόνισαν τις φιλικές σχέσεις μεταξύ τους και μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «τιμή και προνόμιο» που παρουσιάζει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, τον οποίο αποκάλεσε «φίλο» και επαινώντας την ηγετική του ικανότητα, τόνισε:
«Διοικεί ένα δύσκολο μέρος του κόσμου. Έχει εμπλακεί πολύ - πολύ σθεναρά και ειλικρινώς, παίρνει πολύ υψηλή βαθμολογία. Επίσης συνεργάζεται με τις ΗΠΑ». Αναφερόμενος στη μεγάλη φιλία που συνδέει τις δύο χώρες, είπε ότι είναι όσο πιο στενή μπορεί «και εν πολλοίς έχει να κάνει με την προσωπική σχέση» των δύο. «Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος για τον Τούρκο ομόλογό του.
Αλλά και ο Ερντογάν από την πλευρά του αποκάλεσε «αγαπητό φίλο» τον Τραμπ και συνέχισε λέγοντας ότι οι δύο αντιπροσωπείες, αλλά και οι δύο τους θα αξιολογήσουν τις τρέχουσες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας και θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν τις περιφερειακές εξελίξεις.
Στο τραπέζι της συζήτησης ήταν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και περιφερειακά ζητήματα, όπως το Συριακό, οι εκλογές στο Ιρακινό Κουρδιστάν και η αγορά από την Τουρκία ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.
Ο Ερντογάν, μιλώντας αυτή την εβδομάδα στο Bloomberg Global Business Forum στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει περισσότερα στρατεύματα στη Συρία. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ερντογάν εργάζεται όλο και περισσότερο με τη Ρωσία και το Ιράν για προσπάθειες σταθεροποίησης που ενδέχεται να ενισχύσουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης