Ενέργεια

Τσίπρας: Ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας η Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας η Αλεξανδρούπολη
Τα έργα που είναι σε εξέλιξη θα αλλάξουν τον χάρτη της νοτιοανατολικής Ευρώπης είπε ο πρωθυπουργός
Την πεποίθησή του ότι η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη.
«Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει ένας ισχυρός διακομετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος, όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της βαλκανικής.
Ξεκινάω την περιοδεία μου στη Θράκη, από την Αλεξανδρούπολη, πρώτη πόλη της ΕΕ στα ανατολικά της σύνορα» είπε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είπε, ότι παρά την κρίση που διέρχεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, ο λιμένας αναπτύσσεται με εξωστρέφεια, με το βλέμμα στραμμένο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον Εύξεινο Πόντο και στην ανατολική Μεσόγειο.
«Παρά το γεγονός ότι η χώρα περνάει μία περιπέτεια τα τελευταία χρόνια το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης άντεξε», είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κατάφερε να εξασφαλίσει «και το τελευταίο ευρώ» από τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές.
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το σημαντικό έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι Μπουργκάς στη Βουλγαρία και σημείωσε ότι προχωρά η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.
«Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν έργα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.
«Τα έργα στην Αλεξανδρούπολη και τη Θράκη αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη και θα αναπτύξουν την οικονομική δυναμική της Θράκης και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης