Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σταθάκης: Σήμερα και αύριο θα εκδοθούν οι τρεις άδειες για την Ολυμπιάδα

Σταθάκης: Σήμερα και αύριο θα εκδοθούν οι τρεις άδειες για την Ολυμπιάδα
Στη διαιτησία οι εκκρεμότητες - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους μεταλλωρύχους
«Όλες οι εκκρεμότητες σε σχέση με την «Ελληνικός Χρυσός» θα λυθούν από τη διαιτησία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μετά τη συνάντηση που είχε πριν από λίγο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην «Ελληνική Χρυσός», διευκρινίζοντας ότι: «Θα κρίνει και το ζήτημα της μεθόδου μεταλλουργίας για τη παραγωγή χρυσού».
Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι: «Σήμερα και αύριο θα εκδοθούν οι τρεις άδειες που αφορούν τις εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, η οποία μετά από αυτό θα είναι αδειοδοτημένη πλήρως, ενώ η εκκρεμότητα με την αδειοδότηση των Σκουριών θα τεθεί και αυτή στη διαιτησία»
Στη συνέχεια δήλωσε, ότι: «Η συνάντηση με τους εργαζομένους έγινε σε καλό κλίμα» και «άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με εκπροσώπους της εταιρείας σε περίπτωση που ζητηθεί. Η διαιτησία θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 3 μηνών και ήδη σήμερα συνεδριάζει το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος εργαζομένων Χρήστος Ζαφειρούδας δήλωσε ότι: «Τα όσα λέχθηκαν στη συνάντηση με τον υπουργό δεν καλύπτουν πλήρως τους εργαζομένους, οι οποίοι θα παραμείνουν, περιμένοντας να πάρουν τις άδειες για την Ολυμπιάδα και θα περιμένουν τις αποφάσεις της διαιτησίας αλλά και της εταιρείας για το τι θα γίνει μετά τις 22 Σεπτεμβρίου που έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία απολύσεων».
«Δεν έχουμε δικαιωθεί πλήρως» δήλωσε ο κ. Ζαφειρούδας και συμπλήρωσε ότι: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Θα συναντηθούμε και με την εταιρεία για να δούμε τι σκέπτεται. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο στη δουλειά μας και μόνο τη δουλειά μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης