Διεθνή

Αναστασιάδης: Σύνδεση του εδαφικού με τις εγγυήσεις ασφαλείας επεδίωξαν οι τουρκοκύπριοι

Αναστασιάδης: Σύνδεση του εδαφικού με τις εγγυήσεις ασφαλείας επεδίωξαν οι τουρκοκύπριοι
"Είμαι διατεθειμένος να προβώ σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα ώστε να επανεκκινήσει ο διάλογος. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει και οι δύο πλευρές να σεβαστούν τις διεθνείς συμφωνίες" δήλωσε ο Ν. Αναστασιάδης.
Το βασικό ζήτημα που οδήγησε σε ναυάγιο τις συζητήσεις στο Mont Pelerin ήταν η προσπάθεια της Τουρκικής πλευράς να συνδέσει το ζήτημα του εδαφικού με το ζήτημα των εγγυήσεων ασφαλείας δήλωσε σε  διακαναλική συνέντευξη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
«Η μέγιστη διαφωνία μας ήταν και ο αριθμός των ελληνοκυπρίων προσφύγων που θα επέστρεφαν με την Τουρκία να αναφέρει πως ο μέγιστος αριθμός δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από τις 65.000 ενώ είναι πάγιο αίτημά μας η επιστροφή από 78.000 έως 92.000 ελληνοκυπρίους ανέφερε ο Ν. Αναστασιάδης.
Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επέδειξε ευελιξία και σταμάτησε ο διάλογος.
Όπως δήλωσε ο Ν. Αναστασιάδης παρά την απογοήτευση που έφερε το αποτέλεσμα στο Μον Πελεράν «είμαι διατεθειμένος να προβώ σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα ώστε να επανεκκινήσει ο διάλογος. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει και οι δύο πλευρές να σεβαστούν τις διεθνείς συμφωνίες.
Απέφυγα να μπω στη λογική της επίρριψης ευθυνών εκθέτω απλώς τα πραγματικά γεγονότα. Εξέθεσα την ίδια ώρα τη διαδικασία και τις αρχές που πρέπει να διέπουν την επιδιωκόμενη λύση. Άλλωστε ο λαός είναι που θα αποφασίσει μέσω δημοψηφισμάτων την επόμενη ημέρα» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης