Διεθνή

Putin: Η επίλυση της κρίσης στη Β. Κορέα είναι αδύνατη χωρίς τον διάλογο

Putin: Η επίλυση της κρίσης στη Β. Κορέα είναι αδύνατη χωρίς τον διάλογο
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι το πρόβλημα της κορεατικής χερσονήσου δεν πρόκειται να επιλυθεί μόνο μέσω των κυρώσεων και της πίεσης
Στο γεγονός ότι η επίλυσης της κρίσης στη Βόρεια Κορέα είναι αδύνατη μόνο μέσω κυρώσεων και πιέσεων αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά σήμερα (6/9) ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, καλώντας παράλληλα τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν σε διάλογο προκειμένου να επιτύχουν πρόοδο.
Συγκεκριμένα, ο Putin, ο οποίος συναντήθηκε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Moon Jae-in στα πλαίσια οικονομικού φόρουμ στο Βλαντιβοστόκ της Ρωσίας καταδίκασε την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ, τονίζοντας ότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει το πυρηνικό status της Πιονγιάνγκ.
«Το πυραυλικό και πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ αποτελεί μεγάλη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δημιουργώντας απειλή για την ασφάλεια της βορειανατολικής Ασίας», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Putin κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «είναι ξεκάθαρο πως είναι αδύνατο να επιλυθεί το πρόβλημα της κορεατικής χερσονήσου μόνο μέσω των κυρώσεων και της πίεσης», προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί πρόοδος χωρίς πολιτικά και διπλωματικά μέσα.
Από την πλευρά του, ο Moon εξέφρασε την ανησυχία του ότι «εάν η πρόκληση της Β. Κορέας δε σταματήσει εδώ, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε μία άβολη κατάσταση», ενώ πρόσθεσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Putin θεωρούν ότι η επίλυση του ζητήματος αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης