Διεθνή

Αυξάνει τις επενδύσεις της στην Λατινική Αμερική η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας

Αυξάνει τις επενδύσεις της στην Λατινική Αμερική η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας
Η Κινεζική εταιρεία προσβλέπει σε περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία πετρελαίου του Περού
Η Κινεζική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία εμφανίζεται αισιόδοξη για επενδύσεις στη Λατινική Αμερική παρά τον ανταγωνισμό και σύμφωνα με τους αναλυτές του πετρελαϊκού κλάδου, η περιοχή θα επωφεληθεί πιθανόν από τις αυξανόμενες κινεζικές επενδύσεις.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της China National Petroleum Corporation (CNPC), η οποία υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας για την εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου με το υπουργείο Ενέργειας και Ορυχείων του Περού.
Η Κινεζική εταιρεία προσβλέπει σε περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία πετρελαίου του Περού, μετά την πρόσφατη επίσκεψη στη Λίμα του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping.
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της CNPC στη Λατινική Αμερική Chen Jintao, η κινεζική εταιρεία «επιδιώκει στενή συνεργασία με την Περουβιανή κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας, ιδίως στην ανάπτυξη του τομέα του πετρελαίου, την κατασκευή αγωγών και τη χρήση φυσικού αερίου».
Είπε ακόμη, ότι είτε αφορά παραδοσιακούς κλάδους, είτε νέους τομείς, οι κινεζικές επενδύσεις στη Λατινική Αμερική θα πάρουν διάφορες μορφές στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των συγχωνεύσεων και εξαγορών, των κοινοπραξιών, την προμήθεια μηχανικού εξοπλισμού, κατασκευές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Εκτός από το Περού, η CNPC επεκτείνει τις επενδύσεις της στη Βενεζουέλα, όπου βρέθηκε στις 17 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Κινεζικής εταιρείας Wang Yilin και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro και συνυπέγραψε με τον υπουργό Πετρελαίου της Βενεζουέλας Del Pino μνημόνιο για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ CNPC και PDVSA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης