Διεθνή

Putin: Είμαστε στα πρόθυρα μιας ευρείας σύγκρουσης στην κορεατική χερσόνησο

tags :
Putin: Είμαστε στα πρόθυρα μιας ευρείας σύγκρουσης στην κορεατική χερσόνησο
Είναι απαραίτητο τα προβλήματα να λυθούν μέσω απευθείας διαλόγου όλων των εμπλεκόμενων φορέων είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας
Την θέση ότι οι πιέσεις που ασκούνται στη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα είναι στη λάθος κατεύθυνση και ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει διάλογος ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενη μέρη για να βρεθεί λύση στα προβλήματα της περιοχής διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος υποστήριξε πως η κορεάτικη χερσόνησος βρίσκεται στα πρόθυρα μια ευρείας κλίμακας σύγκρουσης.
Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου ο Putin υποστηρίζει ότι «τα προβλήματα της περιοχής δεν θα πρέπει να διευθετηθούν παρά μέσω του άμεσου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, χωρίς κανέναν όρο».
«Οι προκλήσεις, οι πέσεις, η στρατιωτική και προσβλητική ρητορική είναι ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά.
Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ που έχει φτάσει στα πρόθυρα μιας ευρείας σύγκρουσης» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ρωσίας.
«Κατά την άποψη της Ρωσίας η εκτίμηση ότι είναι δυνατό να σταματήσει το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας αποκλειστικά μέσω της άσκησης πιέσεων είναι λανθασμένη και μάταιη» τονίζει ο Putin.
«Ένας οδικός χάρτης, όπως αυτός που διατύπωσαν η Μόσχα και το Πεκίνο που θα οδηγούσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει το πυραυλικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα να σταματήσουν οι ΗΠΑ και η Ν. Κορέα τα ευρείας κλίμακας «πολεμικά παιχνίδια» τους, θα ήταν ένας τρόπος να μειωθούν βαθμιαία οι εντάσεις» υπογράμμισε ο Putin.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης