Διεθνή

Συμφωνία 1 δισ. δολ της Dana Gas's Pearl Venture στο Κουρδικό Ιράκ

Συμφωνία 1 δισ. δολ της Dana Gas's Pearl Venture στο Κουρδικό Ιράκ
Το KRG θα πληρώσει στην Pearl 600 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και 400 εκατομμύρια δολάρια σε επένδυση - Η Pearl συμφώνησε να αυξήσει την παραγωγή αερίου στο Khor Mor κατά 160%
Η ημιαυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ κατέληξε σε οικονομική συμφωνία με την Dana Gas PJSC και τους εταίρους της για τις  καθυστερήσεις σε ένα έργο φυσικού αερίου.
Η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν δήλωσε ότι θα καταβάλει άμεσα στη Dana και στους συνεργάτες της στην κοινοπραξία Pearl Petroleum 600 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και άλλα 400 εκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις στην ανάπτυξη πεδίων στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της KRG.
Η Pearl Petroleum συμφώνησε να αυξήσει την παραγωγή αερίου στο πεδίο Khor Mor κατά 160% ξεκινώντας από περίπου δύο χρόνια.
Περαιτέρω 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια θα αναταξινομηθούν από το χρέος που οφείλει το KRG στην Pearl προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανεξόφλητο κόστος που μπορεί να ανακτηθεί από την επιχείρηση από τα έσοδα που παράγονται από το Khor Mor και το πεδίο Chemchemal.
Ο διακανονισμός προέκυψε μετά από μια διαδικασία διαιτησίας η οποία διήρκεσε σχεδόν τέσσερα χρόνια.
 Το KRG υπέγραψε αρχικά μια συμφωνία με την Pearl για την ανάπτυξη των πεδίων το 2007, πριν δημιουργηθεί διένεξη μεταξύ τους. Η κοινοπραξία είχε καταθέσει αξιώσεις ενώ δικαστήριο των ΗΠΑ ζήτησε αποζημίωση ύψους 26,5 δισ. δολαρίων.
Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Pearl Petroleum είναι η Dana Gas and Crescent Petroleum, οι οποίες εδρεύουν στο Εμιράτο του Κόλπου Sharjah, τμήμα των Η.A.E. Η αυστριακή OMV AG, η ουγγρική ενεργειακή ομάδα Mol Nyrt και η γερμανική RWE AG έχουν επίσης μετοχές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επιχείρησης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης