Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες "ροκάνισαν" τα κέρδη της Gazprom – Μείωση 80% το β΄τρίμηνο

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες
Τα καθαρά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 47,9 δις ρούβλια. (817 εκατ. δολάρια), από 244,9 δισ. ρούβλια πριν από ένα χρόνο
Ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας, η Gazprom, ανακοίνωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο  του 2017 τα καθαρά της έσοδα υποχώρησαν περισσότερο από 80%  λόγω των συναλλαγματικών ισοτιμιών με το ρούβλι.
Σύμφωνα με του Financial Times το  κρατικό μονοπώλιο εξαγωγής φυσικού αερίου ανακοίνωσε την Τρίτη 29/8 ότι τα καθαρά έσοδα του για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 47,9 δις ρούβλια. (817 εκατ. δολάρια), από 244,9 δισ. ρούβλια πριν από ένα χρόνο.
Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η εταιρεία θα υποστεί μια μείωση των εσόδων λόγω της απώλειας συναλλάγματος από την ανατίμηση του υπερχρεωμένου χρέους. Το ρωσικό ρούβλι ενισχύθηκε σημαντικά κατά το παρελθόν έτος λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου.
Οι προβλέψεις για καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 50,2 δισ. ρούβλια σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Reuters.
Η Gazprom πραγματοποιεί μια σειρά έργων υποδομής υψηλού κόστους, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού Nord Stream 2, προκειμένου να αυξήσει τις ροές φυσικού αερίου προς την ΕΕ, τη μεγαλύτερη εξαγωγική της αγορά.
Στα έργα της  Gazprom  περιλαμβάνονται επίσης ο αγωγός TurkStream στην Τουρκία και τον αγωγό 4000 χιλιομέτρων από τη Σιβηρία στην Κίνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης