Ενέργεια

Επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα: Επιχειρηματίες από τον χώρο της ενέργειας στην γαλλική αποστολή

Επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα: Επιχειρηματίες από τον χώρο της ενέργειας στην γαλλική αποστολή
Στη γαλλική αποστολή θα συμμετέχουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κρίσιμους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, του τουρισμού, των νεοφυών επιχειρήσεων, του χρηματοπιστωτικού τομέα και της αμυντικής βιομηχανίας
Σε τρεις τομείς αναμένεται να επικεντρωθούν οι συνομιλίες του πρωθυπουργού και του Εμανουέλ Μακρόν κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στη χώρα (το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου): στην προσέλκυση επενδύσεων προς την Ελλάδα, τη σταθερή πρόσβαση της χώρας μας στις αγορές και στο μέλλον της Ευρωζώνης.
Την ατζέντα των συνομιλιών των δυο ανδρών θα απασχολήσουν επίσης ζητήματα ευρωτουρκικών και ευρωρωσικών σχέσεων, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, το μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Γάλλος Πρόεδρος αναμένεται να συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών/Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ και την αρμόδια υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό.

Επιχειρηματίες στη γαλλική αποστολή

Στη γαλλική αποστολή θα συμμετέχουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κρίσιμους τομείς της ενέργειας, υποδομών, τουρισμού, νεοφυών επιχειρήσεων, του χρηματοπιστωτικού τομέα και της αμυντικής βιομηχανίας.
Η αγορά του ΟΛΘ από κοινοπραξία στην οποία ηγείται γαλλική εταιρεία, θεωρείται άλλωστε, από τους Γάλλους αξιωματούχους ως ένδειξη αυξανόμενης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και εφαλτήριο για νέες μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει αποδείξει ότι προσβλέπει στην ενίσχυση του περιφερειακού ρόλου Γαλλίας και υπό αυτό το πρίσμα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.
Υπενθυμίζεται η έμπρακτη στήριξη του στην Κυπριακή Δημοκρατία και η ετοιμότητά του να ασκήσει δυναμική ενεργειακή διπλωματία.
Ο Γάλλος Πρόεδρος με αιχμή την ενίσχυση της χώρας του προχωρά στην αναβάθμιση του γαλλογερμανικού άξονα, στη δυναμική παρουσία της Γαλλίας στη Λιβύη, παράλληλα σχεδιάζει την ανάπτυξη της γαλλικής/ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας ενώ και ο αναβαθμισμένος ρόλος της χώρας του στα Δυτικά Βαλκάνια αποτελεί στόχευση για τον κ. Μακρόν, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και κατά τις επισκέψεις του σε Βουλγαρία και Ρουμανία.
Εξάλλου, ο Γάλλος Πρόεδρος επιχειρεί και μια ισορροπημένη σχέση μεταξύ ΗΠΑ-Γαλλίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης