Ενέργεια

ΗΠΑ: Ρεκόρ ζήτησης ενέργειας στις βορειοδυτικές πολιτείες το καλοκαίρι

ΗΠΑ: Ρεκόρ ζήτησης ενέργειας στις βορειοδυτικές πολιτείες  το καλοκαίρι
Πολλαπλά ρεκόρ έσπασε το κύμα καύσωνα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το καλοκαίρι, με το τελευταίο να συμβαίνει στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό από τις 1-4 Αυγούστου 2017.
Σύμφωνα με την ΙΕΑ ο ζεστός καιρός, οδήγησε μερικές από τις μεγαλύτερες αρχές εξισορρόπησης της ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή να γνωρίσουν ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι στα συστήματά τους.



Στις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής, οι υψηλότερες θερμοκρασίες παρατηρήθηκαν την Πέμπτη 3 Αυγούστου, στο Πόρτλαντ και το Σιάτλ και  ήταν 23  και 17 βαθμούς Φαρεναίτ υψηλότερα  από τις μέσες υψηλές τα τελευταία 30 χρόνια (1981-2010).  
Η Bonneville Power Administration (BPA) ομοσπονδιακή αρχή μάρκετινγκ ενέργειας προμηθεύει μεγάλους όγκους υδροηλεκτρικής ενέργειας άλλες μονάδες εξισορρόπησης στην περιοχή.
Η BPA έσπασε το προηγούμενο καλοκαιρινό ρεκόρ ζήτησης. Από το υψηλό των 7.861 megawatts (MW) το διάστημα 1-3 Αυγούστου 2014  έφθασε στα 8.226 MW την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017.
Η Portland General Electric (PGE) εξυπηρετεί περίπου το 45% του πληθυσμού του Όρεγκον, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους του Portland και της μητροπολιτικής περιοχής του.
Η PGE κατέγραψε την Τετάρτη 2 Αυγούστου νέο ρεκόρ αιχμής του καλοκαιριού στα 3.967 MW, μόνο κατά 100 MW χαμηλότερα από την αιχμή κατά 4.073 MW τον Δεκέμβριο του 1998.
Το Seattle City Light (SCL) εξυπηρετεί την πόλη του Σηάτλ, και μαζί με την Puget Sound Energy, Inc (PSEI), τις περισσότερες γύρω περιοχές.
Αυτές οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είδαν τη ζήτηση να αυξάνεται κατά τη διάρκεια του καύσωνα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο περιόδους Ιουλίου-Αυγούστου, αλλά δεν υπερέβησαν τα ιστορικά ρεκόρ τους το καλοκαίρι του 2009, όταν οι θερμοκρασίες στην περιοχή έφτασαν τους 103-104 βαθμούς Φαρεναίτ.
Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πολλά ηλεκτρικά συστήματα στη Βορειοδυτική περιοχή είναι χειμωνιάτικα, πράγμα που σημαίνει ότι η μεγαλύτερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τους συμβαίνει συνήθως το χειμώνα κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης.
Η βορειοδυτική περιοχή αντιμετωπίζει τυπικά ήπια καλοκαίρια, οδηγώντας σε χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που σχετίζεται με την ψύξη σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης