Η σαουδαραβική ACWA Power θα κατασκευάσει τρία φωτοβολταϊκά πάρκα στην Αίγυπτο

Η σαουδαραβική ACWA Power θα κατασκευάσει τρία φωτοβολταϊκά πάρκα στην Αίγυπτο
H κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει θέσει ως στόχο το 20% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές έως το 2022.
Η σαουδαραβική ACWA Power ανέλαβε να επενδύσει 190 εκατομμύρια στην κατασκευή και εκμετάλλευση της λειτουργίας τριών φωτοβολταϊκών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Αίγυπτο, συνολικής ισχύος 165,5 MW.
Τα φωτοβολταϊκά πάρκα που βρίσκονται στην επαρχία Aswan της Αιγύπτου και θα αρχίσουν να κατασκευάζονται στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα έχουν ισχύ 67,5 MW, 70 MW και 28 MW αντίστοιχα.
Η ολοκλήρωση της κατασκευής τους και η έναρξη της λειτουργίας τους αναμένεται εντός του 2018, οπότε θα τροφοδοτούν με ρεύμα 80.000 κατοικίες, συμβάλλοντας στην αποτροπή εκπομπής στην ατμόσφαιρα περίπου 156.000 τόνων CO2 ετησίως.
Σημειώνεται, ότι η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει θέσει ως στόχο το 20% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές έως το 2022.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα στοχεύει στην εξασφάλιση αρχικής παραγωγής 2.000 MW ηλιακής ισχύος και 2.000 MW αιολικής ισχύος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης