Τελευταία Νέα
Ασία

Το Τουρκμενιστάν προχωρά την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡΙ βάσει χρονοδιαγράμματος

Το Τουρκμενιστάν προχωρά την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡΙ βάσει χρονοδιαγράμματος
Ο αγωγός TAPI θα καταστήσει δυνατή την παράδοση φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν, το οποίο κατέχει την 4η θέση στον κόσμο σε αποθέματα φυσικού αερίου, στις αγορές της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας.
Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκμενιστάν-Αφγανιστάν-Πακιστάν-Ινδία (TAPI) στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως ανέφερε στην ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Maksat Babayev.
Ο αγωγός TAPI θα καταστήσει δυνατή την παράδοση φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν, το οποίο κατέχει την 4η θέση στον κόσμο σε αποθέματα φυσικού αερίου, σε μεγάλες και ελπιδοφόρες αγορές της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας.
Ο αγωγός θα ξεκινά από το κοίτασμα Galkynysh, το μεγαλύτερο στο Τουρκμενιστάν και μέσω των αφγανικών περιφερειών της Herat και της Kandahar θα φτάσει στην περιφέρεια Fazilka κοντά στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν.
Η ετήσια μεταφορικά ικανότητα του αγωγού θα είναι 33 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Το συνολικό μήκος του TAPI είναι 1.814 χλμ. και το αρχικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε 10 δισ. δολάρια.
Ο κύριος επενδυτής του έργου είναι η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου του Τουρκμενιστάν, Turkmengas.
Το Τουρκμενιστάν ξεκίνησε την κατασκευή του αγωγού TAPI στο έδαφός του τον Δεκέμβριο του 2015 και η ολοκλήρωσή του κατασκευή αναμένεται να διαρκέσει 3 χρόνια.
Το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής των αφγανικών και πακιστανικών τμημάτων δεν έχει καθοριστεί ακόμη.
Ωστόσο, η TAPI Pipeline Company Limited, η οποία αναπτύσσει το έργο, έχει υπογράψει σύμβαση με την γερμανική εταιρεία ILF Beratende Ingenieure GmbH για την παροχή υπηρεσιών για τον προκαταρκτικό σχεδιασμό και τη διαχείριση του έργου στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Η τεχνική εργασία στην επικράτεια αυτών των κρατών έχει ήδη ξεκινήσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης