Τελευταία Νέα
Αφρική

Ξεκίνησε σήμερα η κατασκευή του 3,5 δισ. δολ. αγωγού πετρελαίου Ουγκάντας-Τανζανίας

Ξεκίνησε σήμερα η κατασκευή του 3,5 δισ. δολ. αγωγού πετρελαίου Ουγκάντας-Τανζανίας
Eργολάβος, o γαλλικός πετρελαϊκός γίγαντας Total
Η Ουγκάντα ​​και η Τανζανία εγκαινίασαν σήμερα Σάββατο την κατασκευή του "μεγαλύτερου σε μήκος αγωγού στον κόσμο" για τη μεταφορά υψηλής πυκνότητας αργού πετρελαίου από την Ουγκάντα ​​στο λιμάνι Τάνγκα της Τανζανίας.
Το έργο των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Ουγκάντα, η οποία αναμένεται να αρχίσει να αντλεί το αποθεματικό αργού πετρελαίου εντός τριών ετών, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Η Ουγκάντα εκτιμάται ότι θα λαβει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου - κάτι περισσότερο από αρκετό για να βάλει τη χώρα στην πορεία της οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Ο αγωγός μήκους 1.445 χιλιομέτρων (899 μιλίων) θα ξεκινήσει στη δυτική περιοχή της Ουγκάντας, όπου ανακαλύφθηκαν αποθέματα αργού πριν από μια δεκαετία, και θα καταλήγει στο λιμάνι της Τανζανίας στο Ινδικό Ωκεανό.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια τελετής θεμελίωσης, ο πρόεδρος της Τανζανίας John Magufuli είπε ότι ο μοναδικός αγωγός θα ωφελήσει πάρα πολύ την Τανζανία οικονομικά.
Ο πρόεδρος προέτρεψε τον εργολάβο - τον γαλλικό πετρελαϊκό γίγαντα Total - να επιταχύνει τις κατασκευαστικές εργασίες ώστε οι πολίτες των δύο χωρών να μπορέσουν να επωφεληθούν από το έργο πριν τελειώσει η θητεία του.
Ο πρόεδρος της Ουγκάντα ​​Yoweri Museveni δήλωσε ότι τα τεράστια αποθέματα φυσικών πόρων της ανατολικής Αφρικής θα τονώσουν το εμπόριο και την οικονομία του περιφερειακού μπλοκ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης