Ασία

Τουρκία: Αύξηση 32% στα 17,1 δισ. δολάρια στις εισαγωγές ενέργειας το α΄ εξάμηνο του 2017

Τουρκία: Αύξηση 32% στα 17,1 δισ. δολάρια στις εισαγωγές ενέργειας το α΄ εξάμηνο του 2017
Οι ενεργειακές εισαγωγές της Τουρκίας αντιπροσώπευσαν το 15,8% των συνολικών εισαγωγών της χώρας το α΄ εξάμηνο του 2017.
Οι εισαγωγές ενέργειας της Τουρκίας αυξήθηκαν το α΄ εξάμηνο του 2017 κατά 32% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής αρχής (Turkstat).
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η Τουρκία κατέβαλε 17,1 δισ. δολάρια για εισαγωγές ενέργειας κατά το α΄ εξάμηνο του 2017 σε σύγκριση με 12,9 δισ. δολάρια το α΄ εξάμηνο του 2016.
Η δαπάνη της χώρας για ενεργειακές εισαγωγές αντιστοιχούν στο 15,8% των συνολικών εισαγωγών, οι δαπάνες για τις οποίες ανήλθαν στα 108,32 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής για την Ενεργειακή Στρατηγική και Πολιτική της Τουρκίας (TESPAM), Oguzhan Akyener, δήλωσε ότι η αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
Από την άλλη όπως είπε, οι νέες επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν έχουν συνδεθεί ακόμη στο σύστημα της χώρας, ώστε να υπάρξει μία απεξάρτηση από εισαγωγές.
Η εξάρτηση της Τουρκίας από εισαγωγές ενέργειας, κυρίως πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυξάνεται λόγω της αυξανόμενης ζήτησης ενέργειας.
Επί του παρόντος η Τουρκία είναι σε θέση να καλύψει μόνο το 26% της συνολικής ενεργειακής της ζήτησης από τους δικούς της εγχώριους πόρους.

www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης