Τελευταία Νέα
Ασία

Συμφωνία Τουρκίας-Πακιστάν για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αγορά ενέργειας

Συμφωνία Τουρκίας-Πακιστάν για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αγορά ενέργειας
Στόχος της συμφωνίας είναι να μοιραστεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας της Κωνσταντινούπολης με την CPPA-G την εμπειρία του από την τουρκική ενεργειακή δραστηριότητα και τις αγορές ενέργειας.
Συμφωνία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αγορά ενέργειας υπέγραψαν το Χρηματιστήριο Ενέργειας της Κωνσταντινούπολης (EXIST) με την Κεντρική Αρχή Αγοράς Ηλεκτρισμού (CPPA-G) του Πακιστάν κατά την διάρκεια πενταήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος στην οικονομική πρωτεύουσα της Τουρκίας.
Στόχος της συμφωνίας είναι να μοιραστεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας της Κωνσταντινούπολης με την CPPA-G την εμπειρία του από την τουρκική ενεργειακή δραστηριότητα και τις αγορές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των νομοθετικών ρυθμίσεων, των λειτουργιών του συστήματος και των εμπορικών δραστηριοτήτων.
Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPPA-G, Abid Latif Lodhi «εξετάζουμε τις δομές της αγοράς διαφόρων χωρών, καθώς και το παράδειγμα της Τουρκίας, με την οποία έχουμε μια μακρόχρονη αδελφική σχέση και η οποία είναι αποτελεί πρότυπο για μας ως μία από τις πιο ευημερούσες αγορές».
Ο γενικός διευθυντής του EXIST, Mustafa Kayirici, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την φιλοξενία της εκδήλωσης και για τη μεταφορά της εμπειρίας της Τουρκίας στον αναπτυσσόμενο ενεργειακό τομέα του Πακιστάν.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος επεξηγήθηκε ο μετασχηματισμός των ενεργειακών αγορών της Τουρκίας, οι εξελίξεις των σημείων αναφοράς και οι διαδικασίες.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν στελέχη του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων (MENR), της Ρυθμιστικής Αρχής Ενεργειακών Αγορών (EMRA) της Τουρκίας, της τουρκικής Εταιρείας Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (TEIAS), της τουρκικής Εταιρείας Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας (TETAS) και του EXIST.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης