Τελευταία Νέα
Ασία

Albayrak: Η Τουρκία θα εντείνει στα τέλη του 2017 τις θαλάσσιες έρευνες υδρογονανθράκων

Albayrak: Η Τουρκία θα εντείνει στα τέλη του 2017 τις θαλάσσιες έρευνες υδρογονανθράκων
Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε ότι το γ΄ τρίμηνο του 2017 θα ξεκινήσει έρευνες υδρογονανθράκων και το δεύτερο σεισμογραφικό πλοίο της χώρας Oruc Reis.
Η Τουρκία θα εντείνει τις ερευνητικές δραστηριότητες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα με την προσθήκη σε αυτές του νέου σεισμογραφικού σκάφους της χώρας, δήλωσε σήμερα (28/7) ο τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
Όπως είπε, ήδη από τον Απρίλιο του 2017 το σεισμογραφικό σκάφος Barbaros πραγματοποιεί έρευνες στη Μεσόγειο και το γ΄ τρίμηνο του έτους θα ξεκινήσει έρευνες και το νέο σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis.
Ο τούρκος υπουργός υπογράμμισε σε αυτό το σημείο, ότι σύμφωνα με πολλές διεθνείς εκθέσεις αυτός ο αιώνας θα ανήκει στο φυσικό αέριο.
«Τα επόμενα 5 χρόνια θα υπάρξει μια πρόσθετη δυναμικότητα LNG από 60 έως 100 δισ. κυβικά μέτρα, η οποία θα προέλθει από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.
Εμείς θα δουλέψουμε επίσης στις αγορές LNG» είπε ο Αλμπαϊράκ και συμπλήρωσε ότι «αυτό το έτος θα λειτουργήσει και η δεύτερη πλωτή μονάδα φυσικού αερίου (FSRU) της Τουρκίας».
Η πρώτη FSRU της Τουρκίας που βρίσκεται στη Σμύρνη, άρχισε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2016.
Ο Αλμπαϊράκ είπε ακόμη, ότι η χωρητικότητα αποθήκευσης LNG της Τουρκίας αναμένεται να φθάσει τα 107 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα από την τρέχουσα χωρητικότητα των 64 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης