Ασία

Κρίσιμη τετραμερής συνάντηση αύριο (29/7) στο Μπαχρέιν για τις κυρώσεις στο Κατάρ

Κρίσιμη τετραμερής συνάντηση αύριο (29/7) στο Μπαχρέιν για τις κυρώσεις στο Κατάρ
Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν θα συναντηθούν, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.
Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συνάντηση, που θα έχουν αύριο (29/7/2017) στο Μπαχρέιν, οι τέσσερις χώρες οι οποίες έχουν επιβάλλει κυρώσεις στο Κατάρ, επειδή όπως αναφέρουν, στηρίζει τρομοκρατικές ομάδες.
Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν θα συναντηθούν, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το μποϊκοτάζ σε βάρος του Κατάρ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.
Τα τέσσερα αραβικά κράτη διέκοψαν τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις τους με το Κατάρ στις 5 Ιουνίου 2017, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες και αναπτύσσει σχέσεις με το Ιράν.
Στη διήμερη συνάντηση, οι τέσσερις χώρες αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στο Κατάρ, προκειμένου να συμμορφωθεί με τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο τερματισμός της ανάμιξης στις εσωτερικές τους υποθέσεις.
Οι τέσσερις αραβικές χώρες πρόσθεσαν 18 ακόμη ομάδες και άτομα στους καταλόγους με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, που όπως υποστηρίζουν, συνδέονται με το Κατάρ.
Οι διπλωματικές προσπάθειες του Κουβέιτ και της Τουρκίας αλλά και οι εκκλήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για την επίλυσης της κρίσης στον Περσικό Κόλπο έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα να παραμένει ανοιχτό το σοβαρότερο ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ αραβικών κρατών τα τελευταία χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης