Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Εξηγήσεις της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. σχετικά με την διαχείριση απορριμμάτων σε Άργος και Καλαμάτα

Εξηγήσεις της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. σχετικά με την διαχείριση απορριμμάτων σε Άργος και Καλαμάτα
Όπως εξηγεί η εταιρεία, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών σε αντίθεση με τον Δήμο Καλαμάτας έχει «σπάσει» το έργο σε τρεις διαφορετικές εργολαβίες ανεβάζοντας το κόστος.
Εξηγήσεις σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων σε Αργος και Καλαμάτα, μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, δίνει με ανακοίνωσή της η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. που έχει αναλάβει το έργο της διαχείρισης και στις δύο περιοχές.
Συγκεκριμένα, η Ηλέκτωρ μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Με κατάπληξη ενημερωθήκαμε για τις θέσεις του αξιότιμου Δημάρχου Άργους- Μυκηνών κ. Καμπόσου ο οποίος σύγκρινε και ακολούθως προχώρησε σε σχολιασμούς αναφορικά με το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων μεταξύ της πόλης του και της Καλαμάτας με την οποία αναμένεται να υπογράψουμε σύμβαση.
Προς αποκατάσταση της ορθότητας και συγκρισιμότητας των στοιχείων και δεδομένων και προς αποφυγή εντυπώσεων οφείλουμε να ενημερώσουμε σχετικά τα ακόλουθα:
Ο διαγωνισμός που προκήρυξε ο Δήμος Άργους–Μυκηνών έχει «σπάσει» το συνολικό σύστημα της προσωρινής διαχείρισης για 18.712 τόνους ετησίως σε τρεις διαφορετικές εργολαβίες:
1o Έργο: «Κατασκευή Μονάδας Μηχανικής Διαλογής στα πλαίσια Προσωρινής Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων», Προϋπολογισμού 1.198.462,24 ευρώ με ΦΠΑ.
2ο Έργο: «Λειτουργία Μονάδας Διαχείρισης-Ανακύκλωσης-Κομποστοποίησης και Προσωρινής Διαχείρισης Στερεών Αστικών Αποβλήτων 2016-20 Δήμου Άργους-Μυκηνών».
3ο Έργο: Δεν έχει προκηρυχθεί ακόμα και θα πρέπει να προκηρυχθεί η προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού για τη διαχείριση απορριμμάτων, προκειμένου να μπορεί ο Ανάδοχος του 2ου Έργου να παρέχει τις υπηρεσίες διαχείρισης.
Έτσι, με το συγκεκριμένο σύστημα διαγωνισμών ο Δήμος Άργους-Μυκηνών παρέχει (αφού κατασκευάσει ή προμηθευτεί) τα περισσότερα στοιχεία του απαιτούμενου εξοπλισμού για την παροχή των υπηρεσιών διαχείρισης.
Για το λόγο αυτό στο κόστος της προσωρινής διαχείρισης θα πρέπει να προστεθεί το κόστος της κατασκευής των υποδομών και της προμήθειας και συντήρησης των μηχανημάτων, το οποίο υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει άνω των 40 ευρώ/τόνο επιπλέον του τιμήματος του Αναδόχου στο Άργος.
Ο Δήμος Καλαμάτας αντίθετα έχει προχωρήσει σε ένα ενιαίο κι ολοκληρωμένο έργο προσωρινής διαχείρισης για 28.000 τόνους ετησίως, για το οποίο ο Ανάδοχος είναι μεταξύ άλλων, υπεύθυνος και για την παροχή του συνόλου του εξοπλισμού.
Κατά συνέπεια, το προσφερόμενο τίμημα των 59,1 ευρώ/τόνο που προσέφερε η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. προς το Δήμο Καλαμάτας καταλήγει να είναι φθηνότερο σε σχέση με το τίμημα που έχει προσφερθεί και το οποίο τελικά θα αφορά ένα μέρος και μόνον των υπηρεσιών προς το Δήμο Άργους-Μυκηνών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης