Διεθνή

Η Λιβύη κλήθηκε από τον ΟΠΕΚ να παρουσιάσει σχέδιο παραγωγής στη σύνοδο της Αγίας Πετρούπολης

Η Λιβύη κλήθηκε από τον ΟΠΕΚ να παρουσιάσει σχέδιο παραγωγής στη σύνοδο της Αγίας Πετρούπολης
Στη σύνοδο εκτός από την πορεία της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής θα εξεταστούν και οι επιπτώσεις σε αυτήν από την αύξηση της παραγωγής σε Λιβύη και Νιγηρία.
Η Λιβύη κλήθηκε από τον ΟΠΕΚ να παρουσιάσει το σχέδιο της παραγωγής της πετρελαίου στη σύνοδο της επιτροπής παρακολούθησης της υλοποίησης της συμφωνίας του Οργανισμού για μείωση της παραγωγής την επόμενη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Στη σύνοδο αυτή εκτός από την πορεία της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής θα εξεταστούν και οι επιπτώσεις σε αυτήν από την αύξηση της παραγωγής σε Λιβύη και Νιγηρία, οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία.
Ο επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Λιβύης National Oil Corp (NOC) Μουσταφά Σανάλα δήλωσε, ότι ο γ.γ. του ΟΠΕΚ Μοχάμεντ Μπάρκιντο του ζήτησε να παρουσιάσει τα σχέδια παραγωγής της Λιβύης στη σύνοδο της επιτροπής.
Σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ, τον Ιούλιο Νιγηρία και Λιβύη αύξησαν συνολικά την ημερήσια παραγωγή τους κατά 250.000 βαρέλια.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν, ότι η Λιβύη βρίσκεται σε ρυθμό να ξεπεράσει τα 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, κάτι που αποτελεί στόχο της NOC, όπως παραδέχθηκε ο Σανάλα.
Εξάλλου, πριν λίγες ημέρες μέλη της NOC συναντήθηκαν με αξιωματούχους της νορβηγικής Statoil για να επανεξετάσουν τις εξελίξεις στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.
Η NOC δήλωσε, ότι οι αξιωματούχοι της Statoil ενημερώθηκαν σχετικά με τη «βελτίωση της κατάστασης ασφάλειας στις περιοχές της παραγωγής και ότι η NOC σχεδιάζει να επιστρέψει την παραγωγή στα κανονικά της επίπεδα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης